Kvarten på Roland Garros

Niondeseedade Lindstedt/Kubot är klar för kvartsfinal i Paris. Detta efter vinst över Erlich/Melo med 6-4, 7-6 (5) på dryga 1,5 timma. 
Där väntar Sock/Sousa alternativt Golubev/Groth. De spelar sin åttondel imorgon, söndag. 

Lindstedt & Kubot på banan i Paris

Robert Lindstedt i par med Lukasz Kubot är i tredje omgången på det röda gruset på Roland Garros i Paris. Detta efter seger i första rundan över Guccione/Hewitt med 7-5, 3-6, 6-2 på knappa två timmar.
I andra rundan besegrade det niondeseedade svensk-polska paret Chardy/Marach med 6-4, 6-1. Nu väntar Erlich/Melo.
Lindstedt har på åtta tidigare försök i Paris passerat den andra omgången blott en gång, kvartsfinal 2011.

Sämre gick det tyvärr för Johan Brunström i par med dansken Frederik Nielsen. Omgående förlust mot tolfteseedade Granollers/Lopez med 5-7, 2-6.

Semi för Brunström i Düsseldorf

Johan Brunström i par med dansken Frederick Nielsen gick till en semifinal i Tyskland. 
Vinst i två raka set både i första omgången över Gabashvili/Sijsling (6-3, 6-2) och kvarten över Granollers/Riba (6-2, 6-4). 
Sedan blev det förlust i semin mot Emmrich/Kas med 0-6, 5-7. 

Nu väntar årets andra Grand Slam, Roland Garros i Paris. 

Se i kristallkulan inför Rumänien

Efter tre svenska Futures utomhus på grus känns det på sin plats att göra en analys över svenskarnas insats. Detta också med tanke på att DC-matchen spelas utomhus på grus i september.
Sveriges just nu mest lysande tennisspelare är Christian Lindell. Två vinster på tre starter samt en semi på det talar sitt tydliga språk. 
Den tredje titeln gick till Elias Ymer. Noterbart är att han enkom startade i Båstad första veckan. Till det kan vi lägga två titlar utomhus på grus tidigare i vår. 
Patrik Rosenholm spelade stabilt. Kvart-final-final är hans facit. 
Sverigeettan Marcus Eriksson blandade och gav. Första veckan var han inte med, sedan blev det en semifinalplats som han sedan följde upp med att åka ut i första rundan.
För Isak Arvidsson ser vi andra rundan-kvart-kvart. 

Vilka skulle då bli uttagna om det var match idag? Tycker att de fyra översta, alltså bort med Arvidsson, skall få chansen, kämpa om de två singelplatserna.

Sedan är frågan om Fidde Rosengren skall fortsätta att satsa på två renodlade dubbelspelare vid sidan av singelspelarna.

Knappt fyra månader kvar, mycket kommer hända innan första serve. 

Lindstedt & Kubot får inte till det

Ingen lycka för Robert Lindstedt med partner Lukasz Kubot i Masters i Rom. Förlust omgående mot Haas och Stepanek med 2-6, 7-6 (1), 9-11. 
Härnest väntar årets andra Grand Slam, Roland Garros i Paris. 

Nära i Madrid

Som sjundeseedade gick Robert Lindstedt i par med Lukasz Kubot in i andra omgången i Mastersturneringen i Madrid, Spanien. Där blev det respass i en jämn drabbning mot polackerna Matkowski/Fyrstenberg med 5-7, 7-6 (6), 11-13.

Nu väntar ny Masters, denna gång i Rom. 

Brunström nära

Johan Brunström i par med finnen Kontinen var nära, mycket nära att vinna över toppseedade Butorac/Klaasen i BMW Open i München. Förlust blev det till slut med 4-6, 7-6(2), 9-11. 

RSS 2.0