Ingen lycka för Brunström

I Open 13 i Marseille, Frankrike, blev det respass redan i den första omgången för Johan Brunström i par med sydafrikanen Raven Klaasen. De föll mot Murray/Peers i två täta tiebreakset med 5-7, 6-8.

Davis Cup i Dnipropetrovsk

Den 5 - 7 april spelar Sverige Davis Cupmatch på bortaplan mot Ukraina i staden Dnipropetrovsk, söder om Kiev. Matchen gäller en plats i play-off i september. Underlaget är Opticart och bollen är ATP Hard Court. Matchen spelas i Megaron Tennis Club. En arena som Ukraina spelat båda sina två hemmamatcher under fjolåret, mot Monaco och Cypern. Båda matcherna vanns med 5-0. Till det så har dem segrat i samma arena på Lettland (2010) och Portugal (2008).
 
Första singeln börjar på fredagen klockan 13.00. Vid kontakt med TV10 så meddelar dem att dem inte tänker sända denna match, trots deras sändningsrätter.
 
Den Svenska DC-bloggen återkommer med mer information vad gäller svenskarna träningsupplägg, uttagningar, etc. längre fram.

Första titeln för Lindstedt

Året har börjat ytterst tveksamt för Robert Lindstedt tillsammans med sin nya partner Nenad Zimonjic. En vinst på fyra turneringar följdes upp denna vecka med att vinna titeln i 500-turneringen i Rotterdam.
Titeln bärgades genom vinst i tur och ordning över Butorac/Hanley (4-6, 6-3, 15-13), Flemming/Marray (4-6, 0-1 avbruten), toppseedade Grannollers/Lopez (6-2, 6-4) och i finalen holländarna de Bakker/Huta Galung 5-7, 6-3, 10-8). I den avgörande finalen hade Robban & Co 5-2 och setboll i det första setet men tappade fem raka gem. I andra set så bröt de lägligt fram till 5-3 och servade sedan hem setet sedan höll dem undan i det avgörande matchtiebreaket.
 
Detta var Robbans trettiofjärde final och hans 17 vinst. Den Svenska DC-bloggen gratulerar Robban och hans nya partner till denna efterlängtade titel.

Det låser sig för Brunström & Lindstedt

Det blev ännu en hedersam finalplats för Johan Brunström, den tolfte på tretton finaler i karriären. Denna gång i Open Sud de France i Montpellier, tillsammans med sydafrikanen Raven Klaasen. Fram till finalen blev det vinster, i tur och ordning, över fransmännen Paire/Roger-Vasselin med 6-2, 6-3 i första rundan. I kvarten vann dem över britterna Delgado/Skupski med samma siffror och i semin över toppseedade Flemming/Marray efter täta 6-7 (7-9), 7-6 (7-3), 12-10. I finalen tog det alltså stopp med minsta möjliga marginal mot fransmännen Gicquel/Llodra med 3-6, 6-3, 9-11.
 
Finalplatsen innebär att Johan avanserar åtta platser på rankingen till nummer 59.
 
På plats nummer nio hittar vi Robert Lindstedt. Denna vecka spelade han i Zagreb tillsammans med sin forne partner Horia Tecau. Tyvärr gick det inte bättre än året inleds med. Förlust i första omgången med de stora siffrorna 2-6, 1-6 mot Baghdatis/Youzhny.
Nu väntar 500-turneringen, och hans nya partner Nenad Zimonjic, i Rotterdam. I första omgången möter dem Butorac/Hanley.

Sverige möter Ukraina i april

Det blir Ukraina på bortaplan för Sverige i den andra omgången av Davis Cup grupp 1 Europa, matchen spelas den 5-7 april. Spelort meddelas inom kort.
Detta blev klart precis nu när Ukraina slog Slovakien med 3-2. Stor hjälte blev Marchenko som vann den direkt avgörande femte matchen över Martin.

Vid vinst i denna match väntar play-offspel 13-15 september för att åter ta sig till högsta serien, World group.
Vid förlust väntar Slovakien, även det på bortaplan, samma helg.
Vid vinst där så blir Sverige kvar i zon 1, vid förlust väntar ytterligare en match, antagligen mot Danmark på hemmaplan helgen 18-20 oktober, denna gång för att hålla sig kvar i zon 1.

Den Svenska DC-bloggen återkommer.


RSS 2.0