Aspelins elfte dubbeltitel

Årets första och karriärens elfte titel bärgade Simon Aspelin idag. Han vann dubbelturneringen i Hamburg och German Open, tillsammans med Paul Hanley från Australien. I finalen slog de Melo/Polasek med två gånger 6-3 på exakt en timma.
Detta var Simons första titel sedan Grand Slamvinsten i US Open 2007 och första gången med partnern Paul Hanley. Han har efter det varit i tre finaler (2008 i OS i Peking med Johansson och i år i Casablanca med Hanley och Masters i Madrid tillsammans med Moodie). 
Han har sedan tidigare fyra titlar med Julian Knowle (samtliga under 2007), tre med Todd Perru (2005-2006), två med Massimo Bertolini (2003) och en med landsmannen Johan Landsman (2000).

I kvarten vann de på w.o. över Kas/Troicki. Gårdagens semifinal besegrades Cermanek/Mertinak med 4-6, 7-6 (7-4), 10-7 (mtb).

Den Svenska DC-bloggen säger ett stort grattis till Simon. Härligt för Aspelin att han vann idag efter en lång tid utan framgång. Det är skönt med en svensk dubbelseger så här mindre än två månader till DC-kampen i Helsingborg.

Almagro fick sin revansch

Robin Söderling förlorade i åttondelen i Hamburg/German Open mot Marcel Granollers från Spanien. HAn föll i två raka set, 5-7, 3-6 på en timma och tjugo minuter. Detta var deras fjärde möte, alla gånger i år, och spanjorens första seger.
I det första setet så kunde inte Robin tag tag i matchen, trots tre breakbollar. Almagro behövde bara en för att ta hem setet. I det andra började det illa. Robin hamnade i underläge redan i sitt första servegame. Han räddar inte mindre än nio(!) breakbollar till gamevinst. I sitt andra servegame blir det åter problem. 15-40 och två breakbollar. Robin räddar en men tappar sedan till 1-2. Robin är inte i närheten av att bryta spanjoren. Spelarna följs åt fram till 3-5 och serve för Robin. Han hamnar i svårigheter. Almagro skaffar sig en matchboll. Denna räddar Robin. Spanjoren får ännu en matchboll. Dennna tar han och Söderling är ute ur turneringen.
Robin vann bara två tredjedelar av sina poäng på förstaserven och hade dåliga returer.
I sin jakt efter en plats bland de tio bästa på touren var detta en missberäkning för Söderling. Nu är det slut på grussäsongen för Tibrosonen. Nästa turnering är på andra sidan Atlanten närmare bestämt Legg Mason Tennis Classic i Washington. Underlaget är hard och det börjar 2 augusti.

Robin vinnare även i Hamburg

Denna veckan är det Hamburg och German Open för Robin Söderling. Han, som tredjeseedad, gick idag in i turneringens andra omgång mot Fabio Fognini från Italien. Han vann med 6-3, 6-7, 6-3.
I åttondelen väntar nu Marcel Granollers från Spanien. De har mötts två gånger, båda i år, båda med Robin som vinnare. Först i Rom och så i Wimbledons andra omgång.
Svenska dubbelpar i denna turnering blir Simon Aspelin, tillsammans med Paul Hanley som vann över Stich/Zverev med 6-4, 6-2. I kvarten väntar nu Kas/Troicki.
För Johan Brunström/Rojer gick det sämre. De föll mot Dlouhy/Skoch i två raka tiebrekset. 

Ingen dubbel för Robin

Bara en kort stund efter finalförlusten för Robin Söderling var det dags att spela dubbelfinal tillsammans med Robban Lindstedt. Det började mycket bra mot tredjeseedade Levinsky /Polasek men kunde inte hålla undan. De föll med 6-1, 3-6, 7-10. Efter att ha börjat mycket bra och vunnit det första setet enkelt så tappade det andra. Det var inte mindre än sju minibreak i det avgörande matchtiebreaket. Man kan konstatera att det var en jämn tillställning. Allt som allt så måste Robin och Robban vara mycket nöjda med sin insats här i Båstad denna veckan.

Nu bär det av till Hamburg och German Open för Söderling. Han går först in i turneringens andra omgång senare i veckan. Robban Lindstedt spelar inte på ATP-touren i veckan.
Svenska dubbelpar i denna turnering blir Simon Aspelin, tillsammans med Paul Hanley som inleder mot Stich/Zverev. Även Johan Brunström/Rojer spelar här. de startar mot Dlouhy/Skoch. Denna match spelas imorgon, måndag.

Robin en vinnare på grus

Finalen i Catella Swedish Open i Båstad blev en hård kamp. Robin Söderling vann över Juan Monaco från Argentina med 6-3, 7-6 (7-4). Han la sig ner vid nät och var tårögd. Robin har gjort det, han vann på hemmaplan och är så lycklig.

Söderling hade 3-1 i andra set och breakbollar till dubbelbreak. Då kom nerverna in i det hela och Robin tappade. Hans grundslag sitter inte och det säkra spel vi sett honom göra är som bortblåst. Robin lyfter sig igen och får fram ett tiebreak. Väl där så visar han vad skåpet skall stå! Robin är mästare i Båstad!

I matchens första servegame för svensken vid ställningen 40 lika så blir det en magnifik slagduell mellan herrarna. Bollen avslutas med att Monaco missbedömer en boll på baslinjen och Robin får fördel. Han följer upp den och första gamet hemma. I argentinarens första servegame går Robin fram till 0-40 och tre breakbollar. Monaco räddar två men sedan orkar han inte, brytet är där, 0-2.
Robin kommer i underläge med 0-30, han gör då ett ess. En slagduell senare och det är kvitterat, 30 lika. Bollrullare från Monaco som Robin vinner och ut av argentinaren, 3-0.
I det inledande tre gamen så har det varit en sluggarfest. Mattan och bollarna är tyngre och det ser ut som om det är tungt där ute. Robin är stor på banan.
Spelarna håller sina servar fram till 5-3 och egen serve för Robin med möjlighet att serva hem första set. Han gör det med stabila servar och blankt. 6-3 till svensken.
I det andra setet så skaffar sig Robin en breakboll omgående i Monacos serve. Argentinaren räddar den. Robin ger sig inte, han skaffar sig en ny breakboll. Kort boll av Monaco och Robin gör en forehand s.k. "in-side-out" och breaket är där.
Vid 3-1 så har Robin två breakbollar uan att kunna knyta åt, 3-2.
Robin ser nu spänd ut, är lite för het, förivrar sig vid enkla slag som han valigtvis sätter. Han hamnar i underläge vid 30-40, som Robin räddar. Robin hamnar återigen i två underlägen som han reder ut. Han avslutar gamet med ett ess och 4-2. I sitt nästa servegame kommer Robin åter i problem. Han reder ut den första breakbollen. Får gameboll och har då en helt öppen bana framme vid nät efter det att Monaco springer åt fel håll. Robin lägger då bollen ut... Argentinaren får ny breakboll som han tar, 4 lika. Monaco höll sin serve till 4-5.
Ännu en gång så blir det svårt för Robin. Han har 15-30, kommer upp till 40-30, men lägger en lätt  boll ut. Robin får lika igen. Svensken får en gameboll, lägger då ytterligare en enkel boll utanför baslinjen. Robin slår i nät och det är setboll för Monaco. Bra serve räddar den. Han slår sedan en lätt serve som Monaco slår ut. Ny bra serve och gamet räddat, 5-5.
Genom en ramträff får Monaco 6-5. Robins serve sitter bättre och tiebreak.
Monaco bra serve och 0-1. Stoppboll vid nät och volley vid nät, 2-1. Dubbelfel av argentinaren och en enkel boll ut, med andra ord två minibryt och 4-1. Monaco ser förbannad ut och bryter en tillbaka, 4-2. Håller sedan till 5-2. Minibryter igen till 6-2 och fyra matchbollar. Argentinaren räddar en i egne serve och ett minibryt, 6-4. Robin servar sedan, driver Monaco hörn till hörn och bollen i nät, Robin faller ner på knä och han är mästare.

Robin vinner sin fjärde titel, sin första i Sverige och sin första på grus. Han visar vilken stor tennisspelare han är.

Sverige vinner sin nittonde titel i Båstad. Det var nio år sedan sist, då tränaren Magnus Norman vann, 2000.

Den Svenska DC-bloggen säger ett stort grattis till Robin Söderling. Du är en sann mästare, som svensk är man stolt!

Robin vann det svenska slaget om Bjärehalvön

Robin Söderling är framme i sin första final i Catella Swedish Open i Båstad. Detta genom att besegra Andreas Vinciguerra, i den heta helsvenska uppgörelsen, i två raka set 6-1, 7-6 (8-6) på knappa 1,5 timmar. 
Robin startade i ett ursinnigt tempo och gick fram, via två break, till 5-0. Spelarna höll sedan sin serve en gång var och setet i hamn för Robin. Söderling gick sedan upp till 3-1 genom att omgående bryta Vinci. Få trodde då att skåningen skulle komma igen. Men vad fel de hade. Vid ställningen 3-2 så skaffar sig Vinci två breakbollar. Robin räddar den första men sedan är första breaket ett faktum. Spelarna håller sedan sina servar fram till tibebreak.
Robin minibryter där till 3-1. Vinci bryter tillbaka till 3 lika. Han bryter sedan igen till 6-5, vilket i sig innebär setboll och två egna servar. Vad gör Robin då? Jo, han dubbebryter tillbaka och skaffar sig en matchboll. Den tar han tillvara på bästa sätt och finalen är ett faktum. Väl där kommer han att få möta Juan Monaco som i sin tur krossade tredjeseedade Tommy Robredo i två raka set (6-0, 6-2).
Robin har mött Monaco, rankad 61, fyra gånger. Tre vinster är det till Robin. Tre av matcherna har spelats på grus och Robin ahr vunnit två (Roland Gaross 2008 och Hamburg 2006). Senaste vinsten kom i höstas i Stockholm då Söderling vann i två raka set.
Detta är Söderlings elfte ATP-final. Han har vunnit tre (Lyon 2004 och 2008 samt Milano 2005). Monaco har också han tre, alla från 2007.

Det blir en hektisk finalsöndag för Robin imorgon. Först är det singelfinalen klockan 14 och efter den dubbelfinal tillsammans med Robban Lindstedt. De möter där tredjeseedade Levinsky /Polasek.  

Två månader till första boll

 Om bara en liten stund är det dags för semifinaler i Båstad och som andra match får vi uppleva en Söderling i högform ta sig an den comebackande skåningen Andreas Vinciguerra. Det blir en Sverigekamp där vinnaren får spela final imorgon.

 Det är idag, den 18 juli, också exakt två månader till match mellan Sverige och Rumänien i Davis Cup. Det är play-off/kval som gäller och en plats i World Group 2010 som står på spel. Den Svenska DC-bloggen ger här och nu lite reflektioner om hur läget är just nu.

 Matchen spelas som bekant i Helsingborg och Idrottens Hus. Senast Sverige spelade i denna arena var 2003 mot Brasilien då en viss skåning vid efternamn Vinciguerra gick in i den femte och avgörande singeln och vann över Saretta i tre raka set.
Idrottens Hus tar 2 370 stycken åskådare. Matchen kommer att spelas på en hård Acrylismatta med bollar av typen Dunlop Roland Garros.

 Det mest givna i singel för svensk del för tillfället är de två semifinalisterna i Båstad, Robin och Vinci. Håller de sig bara friska så kommer DC-kapten Wilander och hans assistent Nyström ta ut dessa båda herrar. Komplement, eller mer sparringpartners under uppladdningen är junioren Daniel Berta och, om han kan och vill, Pim-Pim Johansson.

 I dubbel så är det mer öppet. I matchen mot Israel i mars vann Robert Lindstedt och Simon Aspelin. Dessa båda herrar är de svenska spelarna på touren som enkom spelar dubbel och gör det dessutom bra.
Ett annat gångbart par är Lindstedt tillsammans med Söderling. De har spelat mycket bra tillsammans i Lag-VM i Düsseldorf på grus ett par år och är nu framme i final i Båstad. Tror dock att Wilander/Nyström satsar på Lindstedt/Aspelin för att vila Söderling till singelspelet.

 Sverige spelade play-off senast 2006 mot Brasilien på bortaplan. Den gången var Robin den stora hjälten genom att vinna båda singlarna i raka och detta inför en fanatisk hemmapublik. Dubbeln vann Aspelin tillsammans med en viss Jonas Björkman.
Vi har en gång på de senaste 29 åren tvingats att spela i Europagruppen 1 för att återta vår plats i högsta serien, World Group. Det var efter förlust borta mot Österrike 1999 i play-off, som vi året efter vann mot Finland, också det på bortaplan, och återtog vår plats där vi hör hemma.

 I Rumänien är deras etta Victor Hanescu självskriven, just nu rankad på plats nummer 33. Han gick till fjärde rundan på Roland Garros och tredje i Wimbledon i år och är denna veckan framme i semifinal i Stuttgart, Tyskland. Han har en ATP-seger (Gstaad i fjor) och en finalplats (Bukarest 2007) som bästa resultat. Hans favoritunderlag är grus.
Vid sidan av honom så har Victor Crivoi spelat de senaste DC-singlarna för Rumänien. Hans matchfacit är två vinster och tre förluster, rankingen är just nu 85. Vi kunde se honom spela i Båstad tidigare i veckan där han gick till andra omgången där han föll mot Monaco i två raka set.
Dubbeln är också för rumänsk del osäker. Horia Tecau verkar självskriven. Han har spelat de senaste tre årens dubblar. Facit är 4 vinster på 10 matcher. Partner har rullat runt på Copil, Cruciat, Mergea och Pavel. Mestadels tillsammans med Mergea. Noterbart är att i ovan nämnda turnering i Stuttgart är Tecau i semifinal i dubbel tillsammans med Hanescu. Det är med andra ord inte bara de svenska spelarna som visar god form.
Rumänien som landslag är rankade på plats 16. De var i kvartsfinal så sent som 2005 mot Kroatien (förlust med 1-4 på bortaplan). Annars så har rumänerna förlorat i första omgången ena året och fått spela kval i både World group och i Europagruppen året därefter. 

 Den Svenska DC-bloggen tror och räknar med vinst för svensk del den 18-20 september. Sverige är nunmera, efter förlusten i våras mot Israel, rankande på plats nummer 9 (två platser ner sedan innan). De åtta länderna framför Sverige gick alla till årets kvartsfinal vilket i sig innebär att Sverige för första gången på många år inte kommer att seedas inför lottningen i slutet av september.
Om Sverige vinner mot Rumänien kommer vi att lottas mot någon av följande sex länder: Spanien (som då kommer att spelas på bortaplan), USA (borta), Ryssland (hemma), Argentina (hemma), Kroatien (här kommer lotten av avgöra med tanke på attt vi aldrig möts innan), Tjeckien (borta) samt Tyskland (hemma). Det är med andra ord tufft motstånd rakt igenom. Vi får, givetvis, hoppas på hemmaplan för Sverige. Mardrömmen skulle vara Spanien eller USA på bortaplan.
Det sjunde landet är Israel, men Sverige kommer inte kunna lottas mot av den enkla anledningen att vi mött Israel i första omgången de två senaste åren (2008 och i år). Detta i sig innebär, enligt ITFs regelverk, att vi inte kan mötas en tredje gång.
Vid förlust mot Rumänien så kommer vi att spela i mars 2010 i Group 1 Europa/Afrika. Vilka länder som då kan bli aktuella är i dagsläget oklart. Det avgörs inte förrän samma helg i september som Sverige spelar.

 Den Svenska DC-bloggens tips just nu är att Sverige vinner med 4-1. Det står 1-1 efter första dagens singlar efter vinst för Robin och förlust för Vinci mot Hanescu i en stentuff femsetare. Vi vinner sedan dubbeln och Robin avgör i söndagens första singel.
Skulle dock Vinci vinna sin singel på fredagen så tror Den Svenska DC-bloggen att Wilander/Nyström slänger in Robin, tillsammans med Lindstedt i lördagens dubbel, och Sverige blir då klara segrare redan efter lördagen. 

 Med tanke på i den grusform Söderling är i just och nu tillsammans med Vincis enastående comeback i Båstad så är det lite synd att det inte dras in grusunderlag i Båstad...

 Biljettsläpp till kampen i Helsingborg är planerat till den 16 augusti och säljs via Ticnet.

 Den Svenska DC-bloggen kan också lova, som vanligt, att återkomma med mer information inför drabbningen i september.

Svenskt i final på söndag

Det är redan nu klart att det blir en svensk i final i Catella Swedish Open i Båstad.
Först vann Robin Söderling över spanjoren Nicolas Almagro i två raka set, 7-5, 6-3 på en timma och en kvart. Det är en rikgit fröjd att se Robin spela tennis när han är i den form han är just nu.

Efter den drabbningen tog sig Andreas Vinciguerra sig an Jurgen Melzer från Österrike. Han gjorde som han brukar denna veckan, segstaratade och kom sedan igen och vann i avgörande och det ganska enkelt. Segersiffrorna skrevs till 2-6, 6-4, 6-3 på en timma och en trekvart. Härligt är ordet!

Dessa båda svenska gentlemän möts imorgondagens andra semfinal, runt klockan 15.00. De har aldrig mötts innan. Det blir kul att se vad dessa båda svenska herrar 24 respektive 28 år unga kan hitta på.
I den första semin imorgon klockan 13 möter Monaco fjolårssegraren Robredo.

Robin är redan nu klar för final i Båstads dubbelturnering. Tillsammans Robban Lindstedt vann de semifinalen över spanjorerna Lopez/Robredo med 6-4, 7-6 (9-7).
De möter, på söndag klockan 12, tredjeseedade Levinsky/Polasek.

Fyra svenskar i Båstad idag

Vi går in i fredag och det börjar bränna till i Båstad. Först ut är Robin Söderling, andraseedad, i sin kvartsfinal. Han möter, som match nummer tre på Center courten, fjärdeseedade spanjoren Nicolas Almagro. Dessa båda herrar, rankade på plats 12 respektive 41, har mötts en gång. Det var i Wimbledon för en månad sedan. På det engelska gräset vann Robin i tre raka.

Efter den drabbningen tar sig Andreas Vinciguerra, som fick ett wild card, an sin vän och dubbelpartner här i Båstad, Jurgen Melzer som också är fjärdeseedad. 

Som femte och sista match får vi återigen se Robin Söderling. Han spelar semifinal i dubbel tillsammans Robban Lindstedt. De möter Lopez/Robredo.

Vinci imponerar

Det kan inte sägas tillräckligt, Andreas Vinciguerra imponerar i sin comeback på det stora scenerna i och med turneringen i Båstad.  Han vann idag en tuff drabbning, efter 2 timmar och 40 minuter, över argentinaren Guillermo Canas med 6-7 (5-7), 6-3, 6-4.
Stabilt servande i första set ledde fram till tiebreak, där Canas var den starkare. I det andra så bröt Vinci argentinarens serve två gånger och setet var hemma. I avgörande set så tappade Vinci sin serve omgående men kom igen och bröt Canas serve dubbelt och därmed är kvartsfinalplatsen klar. Där kommer han att möta sin dubbelkompis Jurgen Melzer som också är fjärdeseedad. Österrikaren är rankad på plats nummer 28, jämfört med Vincis nummer 460.
Det är skönt att se Vinci tillbaka på den stora scenen, en scen han hör hemma på!

Toppseedade Simon Aspelin/Paul Hanley är ute ur turneringen. De föll mot spanjorerna Almagro/Ventura med 3-6, 4-6.

Det går lika bra i dubbel för Robin Söderling. Tillsammans med Robban Lindstedt vann de över Wassen/Zelenay med 7-6 (7-3), 6-4. Nu vankas det semifinal.

Vinci lyckades inte komma upp till samma nivå i kvarten i dubbeln, tillsammans med Melzer. De föll mot fjärdeseedade paret Lopez/Robredo med 6-4, 6-3.

Torsdag i Båstad

Idag, som andra match på Centercourten, med start runt klockan 13 spelar Andreas Vinciguerra sin andra match i turneringen. Han möter den svårspelade argentinaren Guillermo Canas.

Som femte match på "Centern" lirar Robin Söderling/Robban Lindstedt mot Wassen från Holland tillsammans med Zelenay från Slovakien.

På bana 1, tidigast klockan 14, är det toppseedade Simon Aspelin/Paul Hanley mot spanjorerna Almagro/Ventura.
Efter det, tidigast klockan 15.30, är det återigen dags för Vinci, denna gång i dubbel tillsammans med österrikaren Jurgen Melzer. De tar sig an det fjärdeseedade paret Lopez/Robredo från Spanien.

Nerverna släppte och Söderling klar för kvarten

Det stora svenska affischnamnet Robin Söderling är klar för kvartsfinal i Båstad. Han vann enkelt över belgaren Kristof Vligen med 6-2, 6-3 på mindre än en timma.

Belgaren började mycket stabilt i egen serve. De första sex förstaservarna gick in och gav poäng. Vid 30-0 och egen serve så hände någonting. Vliegens serve klickade. När belgaren fick ta till andraserven så kom Söderling åt. Robin vann fyra raka poäng och breaket var ett faktum, 3-1. Från och med nu kunde man se att Robin höjde sig ett snäpp och släppte loss. Den dräpande sluggerforehanden satt på linjerna, förstaserven var klockren och med det självförtroende som han utstrålar nu så är han mycket svårspelad.
Vid ställningen 5-2 och serve för belgaren skaffar sig Robin tre breakbollar som också är tre setbollar. Han tar tillvara på den första och setet är över på 24 minuter.
I det andra servar spelarna hem sina servegame enkelt fram till det sjätte gamet. Robin tar två breakbollar i Vligens serve. Belgaren lägger en enkel boll ut bakom baslinjen och brytet är ett faktum. Spelarna följs åt fram till 5-3 och chans för Robin att serva hem matchen. Han har hittills bara förlorat sex poäng i egen serve. Gamet börjar bra och Robin går fram till till 30-0, två bollar från match. Då stämmer inte serven och Vligen vinner tre raka poäng och skaffar sig sin första breakboll i matchen. Robin räddar den men hamnar återigen i svårighetet när en backhand går ut. Söderling reder ut även den breakbollen med en smash som landar på yttersta delen av sidlinjen. Två ess av Robin och setet/matchen är över. Robin är klar för kvarten. Det gick att urskilja att Robin var lite spänd under de första gamen men det släppte snabbt och spelet stämde.
I morgon fredag är det kvartsfinal. Där väntar antingen femteseedade Nicolas Almagro från Spanien eller italienaren Potito Starace. Dessa både gentlemän möts torsdag på bana 1 med start klockan 12.

Ikväll går Robin in i turneringen

Ikväll, som tidigast klockan 21.15 på Center courten, går andraseedade Robin Söderling in i turneringen i Båstad. Han möter Kristof Vligen från Belgien, rankad på plats 55 mot Robins 12.

De har mötts tre gånger på ATP-touren med två segrar till Robin. Anmärkningsvärt är att deras enda match på grus vann belgaren, München 2006.

Berta tillsammans med Patrik Brydolf föll idag mot Wassen/Zelenay med 1-6, 5-7.

Bättre går det för Andreas Vinciguerra i sin ATP-comeback. Tillsammans med Jurgen Melzer vann de över Koeller/Rochus med 4-6, 6-2, 10-6 (mtb).
De möter nu fjärdeseedade Lopez/Robredo i åttondelen.


 


Berta utan chans

Daniel Berta första framträdande i Båstad och Catella Swedish Open slutade mindre bra. Han föll mot tysken Bjorn Phau med klara 3-6, 2-6. Berta hade inte en chans, vid 2 lika i första set så gled tysken ifrån och kunde ganska komfortabelt vinna matchen. Han hade inte en breakmöjlighet i Phaus serve på hela matchen. 

Robin Söderling och Robban Lindstedt gick segrande ur matchen mot andraseedade Johan Brunström/Jean-Julien Rojer. De vann i två raka med två gånger 6-4. Det var skönt att se det helsvenska paret spela ut. Det är ett fullgott alternativ i DC'n om dryga två månader.

Vinci tillbaka som vinnare

Ett mycket glädjande besked fick vi idag i Catella Swedish Open i Båstad idag. 
Andreas Vinciguerra vann över sjätteseedade spanjoren Florent Serra med siffrorna 6-7 (5-7), 6-3, 6-4. Efter det första jämna setet som Vinci förlorade tog han över mer och mer. Detta är ett mycket glädjande besked, både för Andreas sjävl men också för svensk tennis. I åttondelen väntar nu antingen bulgaren Dimitrov eller argentinaren Canas.
 
Även toppseedade Simon Aspelin/Paul Hanley vann. Ett mycket jämna tillställning över Elgin/Moser slutade med siffrorna 3-6, 7-6 (7-5), 15-13. Oj, vilka jämna siffror.

Imorgon går Daniel Berta in i turneringen. Han möter tysken Bjorn Phau. Center Courten, som tredje match runt klockan 15 är det som gäller. Som femte match är det Robin Söderling/Robban Lindstedt mot andraseedade Johan Brunström/Jean-Julien Rojer.

Noterbart är att ingen av de 19 svenskarna i kvalet lyckades att kvala in till huvudturneringen och de fyra platserna.

Första omgången, första dagen

Catella Swedish Open inleds idag. Först ut är Andreas Vinciguerra som fått ett wild card. Han möter sjätteseedade Florent Serra från Spanien. Runt klockan 16 på Center courten är det dags.
Även toppseedade Simon Aspelin/Paul Hanley gör entré idag. De spelar mot Elgin/Moser.

Övriga svenskar går in senare i veckan.

På måndag är det Båstad - äntligen

Om ett par dagar är det dags för Catella Swedish Open på Bjärreds halvö. Sverige har med tre stycken spelare. Wild card har gått till vårt nya framtidshopp Daniel Berta. Han möter i sin första match tysken Bjorn Phau. Tysken är rankad på plats nummer 71.
Ett annat wc har comebackande Andreas Vinciguerra. Han får ta sig an sjätteseedade Florent Serra från Spanien. Vem minns inte Vincis matcher i mars i år då han gjorde två storartande fighter mot Israel. Senaste match i ATP-sammanhang var hösten 2006. Spanjoren är rankad 52:a mot Vincis 474.
Andreas har två finalbesök i Båstad, 1999 och 2000. Får se hur långt det kan gå i år?

Andraseedade Robin Söderling går först in i turneringens andra omgång. Han möter då antingen spanjoren Marcel Granollers, som han mötte och vann över i Wimbledon för ett par veckor sedan, eller Kristof Vligen från Belgien.

Till detta har Sverige 19 (av 29) spelare i det nu pågående kvalet.

Siste svensk ute

Simon Aspelin och Paul Hanley förlorade idag mot det amerikanska paret Blake/Fish i tre raka, dock jämna, set. Förlustsiffrona skrevs till 6-7 (5-7), 4-6, 6-7 (5-7).
Detta amerikanska par slog först ut Lindstedt/Damm i åttondelen och så idag Aspelin/Hanley.

RSS 2.0