Aspelins elfte dubbeltitel

Årets första och karriärens elfte titel bärgade Simon Aspelin idag. Han vann dubbelturneringen i Hamburg och German Open, tillsammans med Paul Hanley från Australien. I finalen slog de Melo/Polasek med två gånger 6-3 på exakt en timma.
Detta var Simons första titel sedan Grand Slamvinsten i US Open 2007 och första gången med partnern Paul Hanley. Han har efter det varit i tre finaler (2008 i OS i Peking med Johansson och i år i Casablanca med Hanley och Masters i Madrid tillsammans med Moodie). 
Han har sedan tidigare fyra titlar med Julian Knowle (samtliga under 2007), tre med Todd Perru (2005-2006), två med Massimo Bertolini (2003) och en med landsmannen Johan Landsman (2000).

I kvarten vann de på w.o. över Kas/Troicki. Gårdagens semifinal besegrades Cermanek/Mertinak med 4-6, 7-6 (7-4), 10-7 (mtb).

Den Svenska DC-bloggen säger ett stort grattis till Simon. Härligt för Aspelin att han vann idag efter en lång tid utan framgång. Det är skönt med en svensk dubbelseger så här mindre än två månader till DC-kampen i Helsingborg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0