Utan täckning ett tag

Bloggen kommer att vara utom täckning ett par veckor. Förhoppningsvis finns det täckning då och då, men kan inte lova någonting.

Får be om överseende med detta.

Siljeström och Brunström redan ute

Andreas Siljeström tillsammans med tysken Martin Emmrick spelar denna veckan i Malaysian Open i Kuala Lumpur. I första rundan vann de över Shamasdin/Zelenay med 7-5, 3-6, 10-7.
Stopp blev det sedan mot tredjeseedade Cermak/Polasek med 4-6, 6-3, 7-10 i kvarten.

Johan Brunström i par med Jarkko Nieminen har också varit i farten, dock i PTT Thailand Open i Bangkok. De föll omgående mot andraseedade Erlich/Ram från Israel i den första rundan med 3-6, 2-6.  


Stopp i kvarten för Robban & Co.

Toppseedade Robert Robban Lindstedt i par med hemmasonen Horia Tecau gick till kvartsfinal i BRD Nastase Tiriac Trophy i Bukarest, Rumänien.
I den första omgången vann dem över hemmaspelarna Anagnastopol/Mergea med 6-7 (8-10), 6-4, 10-8. Sedan tog det stopp i kvarten mot Kerr/Parrot 6-3, 2-6, 5-10. Matchens sista set fick avgöras dagen efter de första två. Detta pga mörker.

Andra svensken, Andreas Siljeström, i Bukarest, i par med tysken Martin Emmrich föll redan i den första omgången. Andraseedade Cermak/Polasek blev för svåra. Förlustsiffrorna skrevs till 6-2. 6-7 (4-7), 5-10.

Siljeström & Co. spelar veckan som kommer i Malaysian Open i Kuala Lumpur. De ställs mot Shamasdin/Zelenay i den första rundan.

Lindstedts nästa turnering blir nu i Peking som inleds om drygt en vecka.

Nästa vecka spelar Johan Brunström i par med Jarkko Nieminen i PTT Thailand Open i Bangkok. De ställs mot andraseedade Erlich/Ram från Israel i den första rundan.

Robin Söderling är fortfarande sjuk i körtelfeber, han missar därmed dem tänkta turneringarna i Asien. Hans plan nu är att vara åter lagom till If Stockholm Open som inleds den 17 oktober.

Serbien igen - nu på bortaplan

För andra året i rad får Sverige möta Serbien i Davis Cup. Det är lottat och klart för den första omgången den 10-12 februari 2012.

Sverige mötte så sent som i juli, i Halmstad Arean, Serbien. Då, utan Robin Söderling, hade inte Sverige inte en chans. Det blev klar förlust med 1-4. Enda vinsten kom i dubbeln genom att Robert Lindstedt och Simon Aspelin vann över Djokovic/Zimonjic i tre raka set. I övrigt så vann inte Sverige någon match/singel.

I övrigt så har Sverige mött Serbien åtta gånger, då som Jugoslavien. Länderna har vunnit lika många gånger var i denna tappning.

Det blir knepigt för Sverige även om Robin Söderling vill och kommer spela både två singlar och dubbel. Om han inte spelar är risken stor att det blir 0-5. Med Robin tippar vi 2-3. Tror Robin vinner båda sina singlar, men tappar i dubbeln, tillsammans med Lindstedt. Den stora frågan är vem som tar hand om den andra singeln.
I dagsläget ser det ut som om Michael Ryderstedt, just nu rankad på plats 271, tar andrasingeln.

Serbien har desto fler spelare att välja mellan. Förutom världsettan Djokovic finns det att tillgå Troicki (rankad 16) och Tipsarevic (17) i singel och världens tredje bästa dubbelspelare Zimonjic.

Vinnaren mellan Sverige och Serbien möter vinnaren mellan Tjeckien och Italien i kvartsfinal 6-8 april. Förloraren får spela play-off 14-16 september.

Övriga matcher i den första omgången är Spanien-Kazakhstan, Österrike-Ryssland, Kanada-Frankrike, Schweiz-USA, Japan-Kroatien och Tyskland-Argentina.

Senast åttio dagar innan matchstart måste hemmaländerna meddela vart de vill spela sin match och på vilket underlag. Vi får med andra ord vänta till mitten av november innan vi får veta vart Serbien vill spela matchen.
En fingervisning kan kanske vara att fem av de senaste sex hemmamatcherna har spelat i Belgrade Arena i Belgrad.


Ser inte fram emot 2012

Imorgon strax efter lunch, i thailändska Bangkok, är det lottning till den första omgången av Davis Cup 2012 som spelas den 10-12 februari. 

Med sin rankingplats nummer 12 kommer Sverige inte att seedas bland det åtta bästa. Detta innebär att det kan bli match mot något av följande länder - Den Svenska DC-bloggen har rangordnat dem i vanlig ordning efter dagans status och med svårighet:

Spanien - bortaplan. Har ett oerhört starkt landslag oberoende vilket underlag som väljs. Är bäst på grus men kan vinna mot vilket annat landslag som helst. Sverige chanslöst.
Argentina - bortaplan. Mött varandra flera gånger de senaste åren. Vinst för hemmalaget varje gång fram till första omgången 2010 i Stockholm. Nelbandian leverar alltid i DC och Del Potro är tillbaka på allvar. Sverige utan chans.
Serbien - bortaplan. Vann ifjor och föll, mot Argentina i semi i helgen. Spelar Djokovic har Sverige inte en chans. 
Frankrike - hemmaplan. Final 2010 och semi i år. Har många spelare att välja på. Gasquet, Monfils, Tsonga, Llodra, Simon och Benneteau är några. Sverige har chans tack vare hemmaplan.
Tjeckien - bortaplan. Berdych och Stepanek är svåra men inte omöjliga trots bortaplan.
Kroatien - lotten får avgöra. Har Cilic, Karlovic och Ljubicic som alternativ. Lotten kan ge oss hemmafavör.
USA - bortaplan. Vilka singelspelare amerikanarna ställer upp med är alltid ett frågetecken. Roddick är inte i samma slag som för ett par år sedan dock så har Fish visat sig att han kan hålla ihop det. 
Ryssland - hemmaplan. Vinst i Borås i mars i år. Youzhny sa till den matchen att han hade spelat klart i DC, nu i helgen i play-off var han med igen.  

Oseedade lag, förutom Sverige är:
Tyskland
Kanada
Italien
Schweiz
Kazakhstan
Österrike
Japan

Det som redan nu står klart är att mycket hänger på Söderlings medverkan och fysiska status. Till det har vi nu endast en dubbelspelare, i Robert Robban Lindstedt, som håller högsta klass. 2012 kan bli ett knepigt år för Sverige i Davis Cup.

Strax efter lunch på onsdag vet vi. Spännande är bara förnamnet.


Lindstedt nära, så nära semi i US Open

Efter vinst för Robert Robban Lindstedt i par med Horia Tecau i åttondelen mot italienarna Bracciali/Starace i två tiebreakset med 7-3, 7-4 blev det förlust i kvarten. På andra sidan nätet stod ännu ett italienskt par i form av Bolelli/Fognini, och matchen som skjutits upp två dagar pga regnet i New York, och denna gång blev det en knapp men ändå förlust med 6-1, 6-7 (7-9), 4-6.

Inte många bollar ifrån men det räckte inte till.

Lindstedt i åttondelen - Siljeström ute

US Open lever för svensk del. Båstadkisen Robert Robban Lindstedt i par med Horia Tecau är klar för den tredje rundan, tillika åttondelsfinal. Spanjorerna Andujar/Gimeno-Traver avfärdades i den andra omgången med 7-5, 3-6, 6-2. Nu väntar italienarna Bracciali/Starace. Som fjärde match i natt på bana 17 går matchen.

Tråkigt nog så är turneringen över för Andreas Siljeström och Martin Emmrich efter förlust över femtonseedade Knowles/Malisse med två gånger 3-6.

Dubbelt svenskt ikväll i andra omgången

Robban Lindstedt i par med Horia Tecau vann sin första match i US Open mot hemmaspelarna Bradley Klahn/David Martin med två gånger 6-4. I den andra rundan väntar, ikväll, spanjorerna Andujar/Gimeno-Traver.

Andreas Siljeström i par med Martin Emmrich är också klar för den andra omgången, och match ikväll. Detta efter vinst över Fisher/Huss med 3-6, 6-3, 7-5. Nu väntar femtonseedade Knowles/Malisse.

Tyvärr blev det respass omgående för Johan Brunström i par med finnen Jarkko Nieminen.
De tappade och föll knappt med siffrorna 6-3, 2-6, 6-7 (6-8) mot Istomin/Kukushkin.

RSS 2.0