Serbien igen - nu på bortaplan

För andra året i rad får Sverige möta Serbien i Davis Cup. Det är lottat och klart för den första omgången den 10-12 februari 2012.

Sverige mötte så sent som i juli, i Halmstad Arean, Serbien. Då, utan Robin Söderling, hade inte Sverige inte en chans. Det blev klar förlust med 1-4. Enda vinsten kom i dubbeln genom att Robert Lindstedt och Simon Aspelin vann över Djokovic/Zimonjic i tre raka set. I övrigt så vann inte Sverige någon match/singel.

I övrigt så har Sverige mött Serbien åtta gånger, då som Jugoslavien. Länderna har vunnit lika många gånger var i denna tappning.

Det blir knepigt för Sverige även om Robin Söderling vill och kommer spela både två singlar och dubbel. Om han inte spelar är risken stor att det blir 0-5. Med Robin tippar vi 2-3. Tror Robin vinner båda sina singlar, men tappar i dubbeln, tillsammans med Lindstedt. Den stora frågan är vem som tar hand om den andra singeln.
I dagsläget ser det ut som om Michael Ryderstedt, just nu rankad på plats 271, tar andrasingeln.

Serbien har desto fler spelare att välja mellan. Förutom världsettan Djokovic finns det att tillgå Troicki (rankad 16) och Tipsarevic (17) i singel och världens tredje bästa dubbelspelare Zimonjic.

Vinnaren mellan Sverige och Serbien möter vinnaren mellan Tjeckien och Italien i kvartsfinal 6-8 april. Förloraren får spela play-off 14-16 september.

Övriga matcher i den första omgången är Spanien-Kazakhstan, Österrike-Ryssland, Kanada-Frankrike, Schweiz-USA, Japan-Kroatien och Tyskland-Argentina.

Senast åttio dagar innan matchstart måste hemmaländerna meddela vart de vill spela sin match och på vilket underlag. Vi får med andra ord vänta till mitten av november innan vi får veta vart Serbien vill spela matchen.
En fingervisning kan kanske vara att fem av de senaste sex hemmamatcherna har spelat i Belgrade Arena i Belgrad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0