DC-paret ut omgående

Fjärdeseedade Andreas Siljeström och Johan Brunström förlorade omgående i Challengerturneringen i Leon, Mexiko. Margaroli/Zampieri vann med 4-6, 4-6. 


Nu väntar som bekant spel i Davis Cup för det svenska paret. 


Streaming uteblir

Har precis fått bekräftat att det inte finns någon tv-sändning eller möjlighet till streaming från Davis Cupmatchen mellan Turkiet och Sverige om exakt en vecka.


Den Svenska DC-bloggen återkommer om detta ändras. 


Lindell in, ingen Mikael Ymer

Sverige möter Turkiet i andra omgången av Davis Cup grupp 2 Europa/Afrika nästa veckoslut, 7-9 april.


Precis nu tog Sveriges nye förbundskapten Johan Hedsberg ut sin trupp.
Vi ser här Christian Lindell göra comeback i landslaget efter en fin start på året och till det att matchen spelas på hans favoriunderlag grus. Senast vid såg Lindell i blågult var för två år sedan mot Österrike. Hans DC-facit är två segrar på fem matcher. 
Vid hans sida på singeln får Sverigeeetan Elias Ymer förtroendet. Hans spel har minst sagt varit upp och ner sedan i höstas, mest ner. Elias DC-facit är 3 segrar, 7 förluster. Det har blivit en seger per år 2013, 2014 och 2015.

Till dubbeln är Andreas Siljeström och Johan Brunström nominerade. Vinst senast mot Tunisien i deras första DC-match tillsammans.

Med som sparring följer Isak Arvidsson.

Vi ser alltså ingen Mikael Ymer som inte känner sig redo för femsetsmatcher efter senaste skadan, ingen Carl Söderlund som är skadad (foten) och ingen Robert Lindstedt som återigen tackat nej.
Noterbart är oxå att vi inte får se förra DC-matchens hjälte Patrik Rosenholm denna gång. 

Turkiets kapten Haluk Akkoyyun har tagit ut Marsel Ilhan, knappt 30 år, ranking 252 med DC-facit 31 vinster av 37 och 4-7 i dubbeln. På grus 14-3 i singel. 
Cem Ilkel, 21 år, ranking 319 i singel, 469 i dubbeln, DC-facit 5-6 i singel och 3-4 i dubbeln. På grus är hans DC-facit 14-3 i singel. 
Både Ilhan och Ilkel har spelat flitigt på Future den senaste tiden. Den förstnämnda på hemmaplan och i Israel på hard med bästa resultat en semifinal för dryga månaden sedan. 
Ilkel har mestadels spelat på grus i Turkiet. Bästa resultat i kom på hard i januari då han vann dn Future i Antalya. 
Båda två ser vi denna veckan som toppseedade på grus just på hemmaplan. 

Vid sidan av de två givna singelalternativen ser vi Altug Celikbilek, 20 år, ranking 451 i singel och 472 i dubbel. DC-facit 1-1 i singel och 0-1 i dubbel. Han vann en Futuretitel på hard på hemmaplan för en månad sedan. 
Slutligen har vi Anil Yuksel, 26 år, 507 i singel och 623 i dubbeln. 1-1 i singel i DC respektive 2-1 i dubblar. 
Även Celikbilek och Yuksel spelar denna vecka Future på gruset i Turkiet. 


Med 1,5 vecka kvar till första serve tycker Den Svenska DC-bloggen att Lindell är favorit i båda hans matcher, Ymer har 50/50 i båda hans o de svenska dubbelspecialisterna är klara favoriter. Vi tippar svenskt 4-1. 


Lottning i vanlig ordning torsdag nästa vecka, den 6 april. Första singeln startar dagen efter klockan 09.00. 



Semi för Andreas & Johan

Challenger i mexikanska Guadalajara innebär äntligen lite framgång för Andreas Siljeström och Johan Brunström. Det blev en semifinal för det tredjeseedade svenska paret. 


Det gick inte fullt lika bra för Mikael Ymer i par med Rublev i Masters i Miami. Förlust omgående mot Lorenzi/Sousa med 6-7(4), 1-6.


Om det vore match idag....

Den Svenska DC-bloggen ger som vanligt sin analys på läget så här ett par tre veckor till nästa match, borta på grus mot Turkiet. Vinnarna möter Georgien eller Litauen 15-17 september i en direkt avgörande match där fortsatt spel i grupp 2 2018 eller uppgradering till grupp 1 står på spel. 
Förloraren mellan Turkiet och Sverige har spelat klart för i år. 

Elias Ymer kräftgång i februari, som Den Svenska DC-bloggen tidigare skrivit om, är fortfarande i allra högsta grad aktuell. 
Två vinster till kvalet till Masters i Indian Wells för ett par veckor sedan följdes upp av förlust i första rundan i huvudturneringen. För övrigt mot samma japan som han vann kvalfinalen mot. Ett WC till kvalet till Masters i Miami för ett par dagar sedan slutade i att Elias gav upp när Albot skulle serva hem matchen vid ställningen 1-5 i andra set. 

Hans bror, Michael Ymer har tränat med yttersta tenniseliten, först Cilic och för någon månad sedan mot världsettan Andy Murray. Efter det inledde han sin comeback med Futureturnering i Frankrike. Vinst i två kvalmatcher följde han upp med att ta sitt livs andra FuturetItel. 
Mikael har fått ett wild card till Masters i Miami där han pressade Haase, rankad plats 48, i en batalj över två timmar.
Vill, och klarar kroppen fem set, bör Hedsberg ta ut honom. 

Patrik Rosenholm har testat på Futurespel. Två turneringar i februari, två turneringar i Egypten med en vinst och två förluster som resultat. 
Patrik fortsatte sedan i Italien i början av mars, på hard inomhus, med förlust omgående. Denna gång mot Daniel Appelgren, som kvalade in i turneringen. Veckan efter först en vinst sedan diskad efter kastad racket in i skynket.

Markus Eriksson inledde för ett par veckor sedan en sexveckorsperiod av tävlingar. Först ut ett par tävlingar, likt Rosenholm, i Italien. Eriksson vann sin första match och hade fyra matchbollar för avancemang till kvarten men föll. Förra veckan föll han omgående. Denna veckan blev det semifinal i Baharain, på hard. 

Isak Arvidsson har mest spelat kval i singeln och dubbel med dansken Nielsen. En dubbeltiteln och någon vunnen kvalfinal är facit så här långt.

Fred Simonsson har flyttat till Florida, USA och har spelat Future från februari och till idag. En kvart på grus där han bl.a. vann över Paul rankad strax ovanför 300. Till det semifinal veckan efter där han oxå vann över spelare rankad strax utanför 300. Tror dock att Fred vill glömma seminfinalen mot tysken Dominik (478). Han nollades och vann endast tretton poäng. Efter det åkte han ut i första rundan förra veckan och även omgående igår. 

Carl Söderlund vann tillsammans med klubblaget i Virginia lagmästerskapet inomhus. Sedan var han anmäld till Future i Kanada i början av mars som han sent hoppade av. Orsaken till det är att Carl har en spricka i foten. 

Christian Lindell bör även han vara aktuell med tanke på underlag i Turkiet. Han har visat fina resultat på Futuregruset i USA. Hans facit är final-semi-första-semi fram till mitten av februari. 
Challengerkval i Santiago i början av mars följde han upp med att vinna mot spelare rankad strax ovan 100-rankingen två gånger om. 
Toppseedade Dutra Silva, rankad 85, blev sedan för svår i kvarten. 
Bytte sedan underlag till hard, Challanger i Buenos Aires, vann kval sedan ut i första rundan efter skiljeset.

Dubbelspecialisterna har inte imponerat. Helt klart knapra resuktat i februari och mars. Alla tre spelade Challenger i Irving i USA förra veckan, alla tre med nya partners. Lindstedt gick till semifinal, Brunström och Siljeström åkte ut omgående.
Lindstedt har avböjt DC-spel mot Turkiet. 

Vad har då Turkiets spelare haft för sig? Marsel Ilhan spelar Future på hard i Israel. Cem Ilkel på grus utomhus på Future hemma i Turkiet. Där han bl. a. mötte svensken Madaras i förra veckan i andra rundan. Noterbart här är att svensken tog första set mot honom och hade break upp i avgörande innan han fick ge sig. 
Samme Cem tillsammans med Altuna vann turneringens dubbelklass. 

Ser vi in i kristallkulan ser vi Mikael Ymer och Lindell i singlarna och Brunström/Siljeström som tar hand om dubbeln. 

På tisdag tar Johan Hedsberg ut sin andra trupp. Vi är många som väntar spänt på vad det skall ge. 


Ymer Jr pressade Haase

Nederländaren Robin Haase, rankad på plats 48, vann i tre raka set när han mötte Mikael Ymer på gruset i Båstad i september i fjor. Även i dag i första rundan i Masters i Miami vann Haase i raka set. Men det var betydligt jämnare. Förlustsiffrorna skrivs till 5-7, 6-7(3) och matchuret till 2 timmar och 15 minuter. 


Ymer hade tre breakbollar fram till 2-1 men istället bröt, Haase fram till 1-3 efter ett svenskt dubbelfel. Ymer svarade med att bryta tillbaka omgående. Räddad breakboll i det nionde gemet innan han inte orkade stå emot vid 5-6 och egen serve. Första set över på knappt en timma. 
I andra set bryter svensken omgående och går fram till 2-0. Haase kommer tillbaka och går upp i ledning till 3-2. Då bryts matchen pågrund av regn. Efter knappa 1,5 timma är spelet igång igen. Ymer bryter då Haases serve och har gemboll till 5-3. Återigen kommer Haase tillbaka. Vid 5-6 tappar Ymer en ledning med 40-0 och ännu en gemboll till matchboll för Haase. Ymer Jr räddar den och tar setet till tiebreak. Domaren bryter då matchen pågrund utav mörker. Byte sker från mörka bana 10 till bana 2 med elljus. En dålig svensk start där, mer till 1-4 kan aldrig repareras. När svensken lägger första matchbollen bred är turneringen över för svensk del. I alla fall i singeln. Mikael spelar imorgon dubbel i par med ryssen Rublev. 


Ny partner igen för Lindstedt, ut omgående

Robert Lindstedt spelar denna vecka Masters i Maimi, USA. Att han bryter med Michael Venus verkar nu stå helt klart. Förra veckan var det fransmannen Chardy vid hans sida, denna vecka ser vi italienaren Fabio Fognini. Det blev förlust omgående mot Müller/Querrey med 0-6, 6-4, 4-10. 

Noterbart är att Lindstedt & Co vann fem poäng i första set. 

Mikael Ymer som fått ett wild card in i samma turnerings singelturnering, möter i matt Haase från Nederländerna, har även fått det till dubbelturneringen. Här spelar 
han med ryssen Andrey Rublev. Första match imorgon fredag mot Lorenzi/Sousa. 

Andreas Siljeström och Johan Brunström spelar åter tillsammans. Denna vecka ser vi dem i Challenger i Guadalajara, Mexiko. Det tredjeseedade svenska paret inledde med seger över Krajicek/Withrow med 7-6(4), 2-6, 10-8. 


Ymer Sr gav upp

Rabu Albit skulle till att serva hem matchen i första kvalrundan till Masters i Miami, vid ställningen 2-6, 1-5, när Elias Ymer gav upp. Det är oklart varför. 


Lindstedt drog längsta strået

Av våra fyra dubbelspelare som spelade Challenger i veckan gick Robert Lindstedt till semi i par med fransosen Jeremy Chardy. De spelade i Irving, USA. 

Johan Brunström tillsammans med Pavic och Andreas Siljeström i par med tysken Struff föll båda i första rundan i samma turnering. Brunström & Co mot just Lindstedt. 

Isak Arvidsson föll i första rundan med Nielsen i Drummondville. I singeln föll han i kvalfinalen. 

I Buenos Aires på hard kvalade Christian Lindell in men föll sedan i skiljeset mot Souza (rankad 125). 


Stäppar vi ner en våning till Future har vi förutom Rosenholms diskvalificering i Italien inte mycket att rapportera. Detta skrev vi om tidigare i veckan. 


Rosenholm diskad

Ett kastat racket i frustration som flög in i skynket avslutade Patrik Rosenholms Futureturnering i Sondrio i andra omgång mot hemmaspelaren Pancaldi. Domaren diskade svensken efter detta. 

Den Svenska DC-bloggen nådde en mycket ångerfull Rosenholm efter matchen. 

Siffrorna då domaren avbröt matchen var 6-1, 3-6, 1-3 och 15-40. 

Rosenholm plan är nu två veckors träning innan spel i Futures i Qatar. 


Fyra svenska dubblar

Sverige har tre dubbelspecialister på plats i Challenger i Irving, USA. Ingen spelar dock tillsammans. 


Robert Lindstedt som inte lyckades att tillsammans med Venus, komma med i Masters i Indian Wells har bytt partner till fransosen Jeremy Chardy. Paret spelade tillsammans i Washington augusti 2014, en match tyvärr med förlust. 

Johan Brunström som spelat tillsammans med Andreas Siljeström sedan januari 2016 separerar denna veckan, efter en minst sagt svag senaste månad. 
Brunström spelar med kroaten Pavic och möter Lindstedt/Chardy i första omgången. Siljeström lirar med tysken Struff. De möter fjärdeseedade Gonzalez och, Lindstedts fd vapendragare, Venus.

Det återstår att se om dessa tre partnerbyte är bestående eller enkom för veckan som kommer. 

I kanadensiska Drummondville spelar Isak Arvidsson tillsammans med dansken Friedrik Nielsen. Paret vann förra veckan Futuretiteln i Sherbrooke. 


Alla svenskar ute

Först försvann Isak Arvidsson i Futuren i Kanada, andra omgången, mot tredjeseedade Sakharov i två raka. Sedan Christian Lindell i Challenger i Santiago, kvarten, mot toppseedade Dutra Silva med  siffrorna 1-6, 6-4, 2-6. 

I morse, svensk tid, var det sedan japanen Nishioka att få revansch på Elias Ymer i första omgången i Indian Wells.


Ymer Sr in i Masters mot samma spelare

Elias Ymer har kvalat in i årets första Masters i Indian Wells i USA. Detta efter en imponerande seger över japanen Nishioka (ranking 70) med 6-3, 6-1. Detta var Ymers första gång i PR han vunnit två matcher i rad. 


Efter att samma Nishioka fått ett lucky looser, efter återbud från redan anmäld spelare till huvudturneringen och han förlorat kvalfinalen mot den högst rankade spelaren, är han nu med i just huvudturneringen. Turen gjorde att dessa båda herrar möts igen, i natt. 


Lindell i kvarten

Christian Lindell är klar för kvartsfinal i Challenger i Santiago, Chile. Detta efter vinst över Cecchinato med 7-6(6), 4-6, 7-6(6) på drygt tre timmar. 

Christian hade efter första set ett ypperligt tillfälle att avgöra i andra. 4-2 och gameboll till 5-2 förbyttes till fyra raka tappade game. I avgörande set är det svenskens tur att hamna i underläge. Italienaren går fram till 2-4. Svensken kommer tillbaka och setet går till tiebreak. Där håller Christian i taktpinnen och kan serva hem matchen.
Nu väntar toppseedade Dutra Silva från Brasilien. 


Markus Eriksson hade även han möjlighet att ta sig till kvarten. För hans del i Italien och nivå Future. Han hade sina chanser mot Frigerio, fyra matchbollar i avgörande set. Först en vid 5-3 och egen serve, sedan tre till i avgörande tiebreaket vid 6-3. Han tappade dessa och italienaren kunde sedan avgöra på sin första matchboll. 

Daniel Appelgren föll även han i samma turnerings andra runda. 



Svenska vinnare

Mars månad har onekligen börjat bra för de svenska tennisspelarna. 


Ymer Jr, som vi tidigare skrivit om, vann en Futuretitel i Lille i helgen. Lindell är vidare till andra rundan i Challenger i Santiago, spelar senare idag mot italienaren Marco Cecchinato. 

Igår vann Markus Eriksson i första rundan i Futuren i italienska Basiglio. Detta efter en tuff och jämn tresetare över toppseedade Caruso (rankad 237, jämfört med svenskens 457). 
Daniel Appelgren vann svenskmötet i samma turnering mot Patrik Rosenholm med 2-1 i set. 

Isak Arvidsson är även han vidare till andra omgången, i Future i Sherbrooke i Kanada.

Inatt så fick vi oxå se Elias Ymers tredje vinst för året när han vann första rundan i kvalet till Mastersturneringen i Indian Wells. Sjuttonseedade kanadensaren Peter Polansky (124) besegrades med 7-6(5), 6-3. Inatt väntar tredjeseedade Nishioka (70) från Japan.  


Lindell imponerar

Efter en bra start på året för Christian Lindell på futurenivå kvalade han in i helgen, efter tre segrar, till Challenger i Santiago. Vinst ikväll för Lindell, som i stort endast spelar på grus, över spanjoren Cervantes, rankad 126 jämfört med svenskens 389, med 6-3, 3-6, 6-0.


Detta var duellanternas andra möte. Det första i Båstad 2014 vann även Lindell. 

I andra rundan väntar italienaren Cecchinato, rankad 183. 


Mikael Ymer en vinnare igen

Ymer skippade Challengerturneringen i Polen till förmån för Future i franska Lille denna veckan. Det gjorde han helt rätt i. Precis nu blev han mästare genom att vinna i två raka set över holländaren van de Zandschulp, rankad på plats 372 jämfört med Mikaels 498.


Detta är Mikaels andra singeltitel på Future. Den första kom i maj 2015 i Båstad. 

Vinsten ger Mikael 27 sköna poäng på rankingen, vilket ger ett lyft till cirka 415. 

Den Svenska DC-bloggen lyfter på hatten för Ymer Jr. 


Ymer Jr i final

Mikael Ymer är, i sin comeback efter fyra månaders frånvaro, i final i franska Lille och deras Future. 


Påväg fram till final har han vunnit över två spelare: Bonzi (355) och Hanfmann (307) strax ovan ranking 300. Imorgon i finalen väntar van der Zandschulp (372). 

Sämre gick det för Fred Simonsson på gruset i USA. Han föll med 0-6, 0-6 på (0 minuter mot Dominik. Svensken vann endast 13 poäng. 


Fortsatt dubbelt dubbeltrubbel

Båda våra högst rankade dubbelspecialister har numera både otur vad gäller lottningarna (får möta högt seedade par tidigt i turneringarna) och vinnner inte mycket. Just nu inte alls. 


Johan Brunström och Andreas Siljeström har inte på tre försök nu vunnit sedan Davis Cup mot Tinusien för en månad sedan. Förlust i går Sao Paolo, Brasil Open, mot toppseedade Carreno Busta/Cuevas efter en tuff batalj med 4-6, 6-3, 7-10. 

För Robert Lindstedt i par med Michael Venus går det lika illa, denna gång i mexikanska Acapulco och deras 500-turnering Abierto Mexicano Telcel. Förlust mot andraseedade Klaasen/Ram med 3-6, 4-6.

Desto roligare då att rapportera om svenska framgångar på Futurenivå. Mikael Ymer är framme i kvartsfinal i franska Lille efter två stabila segrar i huvudturneringen.

Detsamma gäller Fred Simonsson, på gruset i Orlando, Florida USA. 

Båda herrarna spelar imorgon fredag. 


RSS 2.0