Lindell in, ingen Mikael Ymer

Sverige möter Turkiet i andra omgången av Davis Cup grupp 2 Europa/Afrika nästa veckoslut, 7-9 april.


Precis nu tog Sveriges nye förbundskapten Johan Hedsberg ut sin trupp.
Vi ser här Christian Lindell göra comeback i landslaget efter en fin start på året och till det att matchen spelas på hans favoriunderlag grus. Senast vid såg Lindell i blågult var för två år sedan mot Österrike. Hans DC-facit är två segrar på fem matcher. 
Vid hans sida på singeln får Sverigeeetan Elias Ymer förtroendet. Hans spel har minst sagt varit upp och ner sedan i höstas, mest ner. Elias DC-facit är 3 segrar, 7 förluster. Det har blivit en seger per år 2013, 2014 och 2015.

Till dubbeln är Andreas Siljeström och Johan Brunström nominerade. Vinst senast mot Tunisien i deras första DC-match tillsammans.

Med som sparring följer Isak Arvidsson.

Vi ser alltså ingen Mikael Ymer som inte känner sig redo för femsetsmatcher efter senaste skadan, ingen Carl Söderlund som är skadad (foten) och ingen Robert Lindstedt som återigen tackat nej.
Noterbart är oxå att vi inte får se förra DC-matchens hjälte Patrik Rosenholm denna gång. 

Turkiets kapten Haluk Akkoyyun har tagit ut Marsel Ilhan, knappt 30 år, ranking 252 med DC-facit 31 vinster av 37 och 4-7 i dubbeln. På grus 14-3 i singel. 
Cem Ilkel, 21 år, ranking 319 i singel, 469 i dubbeln, DC-facit 5-6 i singel och 3-4 i dubbeln. På grus är hans DC-facit 14-3 i singel. 
Både Ilhan och Ilkel har spelat flitigt på Future den senaste tiden. Den förstnämnda på hemmaplan och i Israel på hard med bästa resultat en semifinal för dryga månaden sedan. 
Ilkel har mestadels spelat på grus i Turkiet. Bästa resultat i kom på hard i januari då han vann dn Future i Antalya. 
Båda två ser vi denna veckan som toppseedade på grus just på hemmaplan. 

Vid sidan av de två givna singelalternativen ser vi Altug Celikbilek, 20 år, ranking 451 i singel och 472 i dubbel. DC-facit 1-1 i singel och 0-1 i dubbel. Han vann en Futuretitel på hard på hemmaplan för en månad sedan. 
Slutligen har vi Anil Yuksel, 26 år, 507 i singel och 623 i dubbeln. 1-1 i singel i DC respektive 2-1 i dubblar. 
Även Celikbilek och Yuksel spelar denna vecka Future på gruset i Turkiet. 


Med 1,5 vecka kvar till första serve tycker Den Svenska DC-bloggen att Lindell är favorit i båda hans matcher, Ymer har 50/50 i båda hans o de svenska dubbelspecialisterna är klara favoriter. Vi tippar svenskt 4-1. 


Lottning i vanlig ordning torsdag nästa vecka, den 6 april. Första singeln startar dagen efter klockan 09.00. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0