Finalspöket som bortblåst - Robin är en vinnare igen

Robin Söderling vann idag sin tredje titel på ATP-touren genom att ta hem bucklan i Grand Prix de Tennis de Lyon i Frankrike.
Han vann finalen över hemmahoppet Julien Benneteau med 6-3, 6-7 (5-7), 6-1 på dryga en timma och fyrtio minuter. Efter mycket stabilt servande i första set och vunnen poäng på setets enda breakboll var det setet i hamn. Andra blev jämnare - båda spelarna tappade sin serve en gång var och setet gick till tiebreak. Väl där var fransmannen den något starkare. Noterbart är att de vann lika många, 40 stycken, bollar var. I avgörande set så visade Robin sin storhet och att han är en vinnaren igen. Han tappade en boll i egen serve och vann sammanlagt 26 av 36 poäng. Han kunde enkelt ta hem setet, matchen och därmed hela turneringen.

Vägen til finalen gick genom vinst i första omgången över den kvalvinnande fransmannen Thierry Ascerone med 6-4, 6-1. I andra vann han enkelt över Christophe Rochus från Belgien med 6-1, 6-2.
I kvarten servade han sedan bort självaste, toppseedade, Andy Roddick från USA genom två tiebreaksetsvinster, 7-6 (7-5), 7-6 (7-5). Noterbart är att det slogs 42 serveess i denna match. I går var det sedan semifinal mot den senaste veckas stora utropstecken, fransmannen Gilles Simon. Efter tappat första set med 5-7 vann han de två andra med 6-3.
Man kan sammanfatta Robins stora vecka med att han vann över tre fransmän och en amerikna rankad som nummer 7 i världen.

Efter tre finalförsluster i år, Rotterdam och Mempis i våras samt Stockholm för ett par veckor sedan, var det skönt att se Robin som en vinnare på banan igen. Han har två ATP-vinster sedan tidigare. Den första i samma stad, Lyon, 2004 och 2005 i Milano. Till det får vi förutom årets tre finalförluster lägga ytterligare tre: Stockholm 2003, Marseille 2004 och Memphis igen 2006.

Det skall bli intressant att se om han hamnar högre på rankingen än den 23 plats från januari i fjor efter dagens seger, som till dags datum är hans bästa placering. Just nu är han rankad som nummer 27.
Vi får hålla oss till imorgon för att få svaret...

Den Svenska DC-bloggen ställer sig upp och säger ett stort grattis till Robin för en väl genomförd vecka med ett mycket roligt slut.

Nu väntar årets sista ATP Masters Series i Paris. Där väntar Josselin Ouanna från Frankrike(!) som fick ett wildcard in i turneringen. Vid vinst där väntar världstvåan Roger Federer från Schweiz.

I dubbelturneringen i Lyon vann Robert Lindstedt tillsammans med Jamie Murray i första omgången över fjärdeseedade Melo/Sa med 6-0, 7-6 (9-7). Det blev sedan förslust i kvarten mot Ascione/Gisquel med 7-6 (9-7), 6-3.
Bättre gick det för Jonas Björkman/Kevin Ullyett. De vann först över Haggard/Querrey med 4-6, 6-4, 10-6 (mtb). I kvarten slog de Arnold Ker/Soares med 7-6 (7-1), 6-4. Förlust sedan i semin över Huss/Hutchnins med 7-6 (11-9), 5-7, 5-10 (mtb).
Även Simon Aspelin/Juian Knowle har lirat denna vecka, fast i St Petersburg i Ryssland. I första matchen vann de över Gabashvili/Hrbaty med 6-1, 6-4. I kvarten blev de dock respass mot Elgin/Kudryavtsev med 7-6 (7-3), 3-6, 9-11.

Malmö och Baltiska står som värd i DC

Det blev Malmö och Batiska Hallen som blir skådeplats för Sveriges första match i Davis Cup 2009. Datum är 6-8 mars.
Sverige spelade senast i denna hall 2003 då vi mötte Australien i kvartsfinal och fick storstryk med 0-5. Gången innan dess var 2001 då vi vann över Ryssland, också det i kvartsfinal, med 4-1.

Baltiska genomgår just nu en renovering där bla samtliga stolar byts ut.
Biljettsläpp sker, preliminärt, i mitten av januari 2009.

Den Svenska DC-bloggen återkommer, självklart, med mer information i ämnet.

Masters ATP i Madrid

Veckans ATP Masters Series i Madrid, Spanien, är snart till ända. För svensk del gick det sådär i singeln, Robin ut i andra, och bra i dubbeln, Bjösse & Co till semin.

Robin vann i första omgången mot fransmannen Florent Serra med 6-3, 6-4. I andra omgången mötte han den hårdservande fjortondeseedade Ivo Karlovic från Kroatien. Kroaten, som i fjol vann Stockholm Open, vann i två mycket täta tiebreakset med 7-9, 8-10. Robin räddade tre breakbollar under matchen och hade inte en enda i kroatens serve. Svensken räddade två matchbollar i andra sets tiebreak och fick fram en egen setboll. Karlovic kunde åter igen vända på steken och lätt sakffa fram ännu en matchboll. Där gjorde han en lätt passering och turneringen var över för denna gång.
Robin satsar vidare emot nästa veckas turnering i franska Lyon där han inleder mot en kvalspelare.

Sjätteseedade Simon Aspelin/Julian Knowle vann i sin tur över Arnold Ker/Nalbandian i två tuffa set med 7-6 (9-7), 7-6 (11-9). De förlorade sedan sin kvartsfinal över Bhupati/Knowles, rankade fyra, med 3-6, 5-7.
Jonas Björkman/Kevin Ullyett, femteseedade, vann i sin första match, i turneringens andra omgång, över Berdych/Kiefer med 6-3, 3-6, 10-7 (mtb). I kvartsfinalen så besegrades inte mindre än förstaseedade Mike och Bob Bryans med två gånger 6-4. I semin blev det sedan stryk över Aspelin/Knowles banemän med siffrorna 2-6, 4-6.  


Robin vände men föll

Robin Söderling förlorade knappt mot toppseedade argentinaren David Nalbandian med 2-6, 7-5, 3-6 på drygt en och en halv timme i If Stockholm Openfinalen.

Första set började mycket olyckligt för Tibrosonen Söderling. Han fick en breakboll emot sig vid 30-40 i hans första servegame. Linjedomaren dömde ut nästkommande boll. Alla i Kungliga Tennishallen, förutom huvuddomaren, trodde att det var lika. Men nämnda huvuddomaren går in och ändrar domslutet. Då skall det enligt reglerna bli omspel av bollen, men inte då. Nalbandian får poängen och matchens första break är ett faktum. Robin repar dock mod omgående och får fram två egna breakbollar i argentinarens nästa servegame vid 15-40. Han lyckas dock inte ta tillvara på det utan Nalbandian vinner fyra raka poäng, 0-2. Efter två dubbelfel i nästa svenska servegame hamnar Robin åter i trångmål. Han räddar en, men 0-3. Spelarna håller sedan sina servar och dessutom alla blankt resten setet vilket innebär 2-6.

Söderling spelar upp sig i andra sets första game och via tre ess tar han ledningen. I setets tredje game blir det problem igen för Robin. Två breakbollar emot sig vid 15-40. Då gör han dubbelfel, 1-3.
Argentinagen spelar fram till 3-4 i andra set i stort sätt felfritt. Han har bara tappat sju(!) poäng i sin egen serve fram tills dess. Då får vi se en scenförändring. Robin bryter Nalbandians serve blankt. Spelarna följs åt fram till 6-5 och serve för argentinaren. Robin kämpar fran en setboll vid 30-40. Genom en otroligt läcker passering vinner han bollen och setet.

Dags för det avgörande setet. Båda spelarna håller sina servar relativt enkelt fram till det sjunde, det ack så viktiga sjunde, gamet. Robin kommer under med 15-40. Räddar båda, bland annat den andra breakbollen på en andraserve som mäter 184 km/h. Nalbandian skaffar sig en ny breakboll som Robin räddar. På nästa orkar inte svensken stå emot längre och breaket är ett faktum. Luften går ur Söderling. I hans nästa servegame hamnar han åter i svårigheter vid 15-40 och två break- och matchbollar för Nalbandian. Han gör då dubbelfel...

Den Svenska DC-bloggen gratulerar Robin Söderling till en väl utförd Stockholm Openvecka. Vi bockar och bugar också för slutvinnaren David Nalbandian.

Båda spelarna åker nu vidare till ATP Masters Series i Madrid. Robin Söderling inleder, tidigast på tisdag mot en kvalspelare. Vi har också med två dubbelpar med i form av femteseedade Stockholm Openvinnarna Jonas Björkman/Kevin Ullyett och sjätteseedade Simon Aspelin/Julian Knowle. Båda dessa seedade par går in i turneringens andra omgång senare i veckan.
Viasat Sport sänder live från Madrid under hela veckan.

Jonas en vinnare i sin sista match

Stockholm Open var platsen och klockan hade gått strax över 13.00 då Jonas Björkman/ i par med Kevin Ullyet vann över svenskarna Johan Brunström/Michael Ryderstedt . Finalsiffrorna blev 6-1, 6-3 på exakt en timma.
Det var inget snack om saken. Jonas och Kevin tog kommandot från start. De bröt båda fram till 3-1 och 5-1. De kunde sedan serva hem första set på sin andra setboll.
I det andra var det till att börja med något tightare. I det femte gamet så skaffar sig Jonas/Kevin en breakboll vid 30-40. Briljant spel framme vid nät och breaket är ett faktum. De hamnar i underläge vid 4-3 och egen serve. Räddar matchens enda breakboll emot och får fram 5-3. Ett långt sista game avslutas med matchboll och vinst för Jonas Björkman och Kevin Ullyett.
Detta var Jonas 53 seger på ATP-touren vad gäller dubbel. I år vann han även finalen i Båstad. Noterbart är att även den gången stod Johan Brunström på andra sidan nätet.

Den Svenska DC-bloggen ställer sig upp och gratulerar Jonas Bjösse Björkman för en fantastisk vecka och en helt magnifik karriär i övrigt.

Glädjen är på topp

Förutom att vi har Robin Söderling i singelfinal och tre svenskar i dubbefinal i If Stockholm Open så meddelade Thomas Johansson idag att han fortsätter även över säsongen 2009. Han kommer att operaras inom kort för sin onda hälsena och efter det reabträna och inom cirka tre månader vara tillbaka på touren.
Detta är mycket glädjande inför nästa år, både för Thomas på det privata planet och för Davis Cuplaget. Till detta har vi en "pånyttfödd" Joachim Pim-Pim Johansson på gång och en skadefri Andreas Vinciguerra som under året kommer att göra comeback. 

Vi får inte heller i sammanhanget glömma att Sverige tog OS-silver genom Thomas i par med Simon Aspelin. Detta kan kanske betyda att vi får ett nytt slagkrafitgt dubbelpar också.

Den Svenska DC-bloggen är lyrisk över alla dessa glada nyheter.

Sverige möter Israel på hemmaplan i den första omgången 6-8 mars. Spelort/-stad blir klart inom kort.

Klassskillnad och Robin är i sin första final

Det var snudd på total förnedring i Kungliga Tennishallen i If Stockholm Open i eftermiddag. Fjärdeseedade Robin Söderling tappade ett enda game mot Kei Nishikori från Japan. Han vann med 6-1, 6-0 på en tre kvart. Till japanens försvar måste det tilläggas att han var hårt bindad runt ett av knäna.
Robin bröt Nishikors serve både till 2-0 och 4-0. Han hade också två breakbollar tillika setbollar fram till 6-0 i det första setet men då, och bara då på hela matchen så, fick japanen igång sitt servande och vända på gamet. Robin fick sedan serven och gick fram till 40-0 och tre setbollar. Han missade en enkel boll vid nätet men kunde sedan serva hem setet med ett ess. Andra set rullade på av bara farten även det och Söderling breakade tre gånger och kunde serva matchen. Noterbart är att av bollens 78 bollar vann Robin 53.

Imorgon väntar toppseedade argentinaren David Nalbandian. Hann vann idag sin semifinal över Jarkko Nieminen 6-2, 6-1. Robin har mött David fem gånger och förlorat samtliga utan en, i Hamburg 2005. Mest minnesvärda matchen är kvartsfinalen på bortaplan i Davis Cup i våras, då Robin var ytterst nära att vinna över fem set. Av de fem matcherna har fyra varit på grus. Deras enda match på hard, 2004 i Madrid, vann argentinaren.

Minst en svensk vinnare har vi redan, och det i dubbelklassen. Jonas Björkman/Kevin Ullyet kommer att, något överraskande få möta kohan Brunström/Michael Ryderstedt . De vände idag och vann över andrassedade Simon Aspelin/Julian Knowle med 6-7 (4-7), 6-4, 10-4 (mtb).

Det kommer bli spännande imorgon, från klockan 12.00 på Center Court.

Robin dominerade - semifinal imorgon

Det var en fröjd att se Söderling på Center court i Kungliga Tennishallen i Stockholm Open ikväll.
Fjärdeseedade Robin vann över tysken Rainer Schuettler i kvartsfinalen med 6-2, 7-5 på knappt en timma och en kvart.
Svensken startade med att skaffa sig en breakboll redan i tyskens första servegame vid 30-40. Han tog till vara den på bästa sätt. Robin fortsatte i hela första set att vara ojämn i sin serve, han blandade både serveess med dubbelfel, men han höll undan. Dock när det blev spel av det så höll matchen en mycket hög kvalitet.
I det sjätte gamet så gör tysken en mycket vacker passering och får fram en breakboll vid 30-40. Robin svarar med att serva mycket bra och det kvitteras. Gör sedan en andraserve på linjen, får fram en gameboll och går på den fram på nät och gör 4-2. Detta knäcker tysken i det första setet. Söderling får två breakbollar omgående vid 15-40. Han tar till vara på det och det står 5-2. Robin servar sedan hem första set blankt.
Robin fortsätter i samma anda och tysken spelar upp sig i andra set. Vi får spola fram matchen till det elfte gamet då Robin skaffar sig två breakbollar vid 15-40. Efter en briljant poäng med mycket sleecade bollar fram och tillbaka kan svensken vinna och gå fram till 6-5. Han går in för att serva  och får två matchbollar vid 40-15, han vinnar nästa boll och är för andra gången i karriären i semifinal i Stockholm Open. Grattis säger vi till Robin!
Imorgon, klockan 15, väntar den japanska överraskningen Kei Nishikori. Japanen som är 18 år ung är rankad som nummer 77. Robin har aldrig mött denna japan.

Jonas Björkman/Kevin Ullyet är klara för dubbelfinal. De vann över det sydafrikanska paret Coetzee/Moodie med 6-3, 7-6 (8-6). I finalen, på söndag, får de möta antingen Johan Brunström/Michael Ryderstedt  eller andrassedade Simon Aspelin/Julian Knowle. De möts imorgon på Center court efter ovan nämnda semifinal.

Pim-Pim chanslös, Robin klar för kvarten

Det var Joachim Pim-Pim Johanssons andra match sedan comebacken i förrgår, platsen var Kungliga Tennishallen, If Stockholm Open, men det ville sig inte. Det började lovande och Pim-Pim hade 0-30 i toppseedade David Nalbandians serve två gånger om, både i argentinarens andra och tredje servegame. Men vid 3-4 så bröt Nalbandian och kunde sedan serva hem setet. Andra set fortsatte i samma stil, dock så gick Pim-Pim ner sig ytterligare och ringrostigheten lyste igenom. Han tappad sin serve två gånger om och matchen och turneringen var över. Siffrorna blev till slut 3-6, 2-6.
Pim-Pim får dock godkänt med tanke på hans långa frånvaro. Nu återstår det att se när han kommer tillbaka igen. Han har pratat om i mitten av 2009, vi får se?!

Desto bättre gick det för vår andra singelsvensk för dagen, fjärdeseedade Robin Söderling mot, en annan man från Argentina, Juan Monaco. Svensken vann med två gånger 6-3. Ett bryt i första och två i andra var det som behövdes. Till det ett säkert servande.
Imorgon, som sista match på Center court, tidigast klockan 20.15 väntar tysken Rainer Schuettler i kvartsfinal.
Dessa båda herrar är jämna. Tysken är rankad som nummer 34 och Robin numret bakom. De har mötts fyra gånger och vunnit två var. Två gånger har de mötts i Grand slam, båda gångerna 2004 och båda gångerna gick det till fem set. I Australian Open vann Söderling och i Wimbledon var det tvärt om. Senaste mötet var 2006 på gräset i Halle och då vann Robin i två raka jämna set.

Simon Aspelin/Julian Knowle är klara för semifinal. De vann idag enkelt mot Cerretani/Darcis med 6-4, 6-1. De möter i semifinal, på lördag, överraskningsparet Johan Brunström och Michael Ryderstedt.

Imorgon är det dock ytterligare en svensk i farten. Det är inte mindre än Jonas Björkman som i par med Kevin Ullyet möter, i sin semifinal, det sydafrikanska paret Coetzee/Moodie. Denna match är nummer tre och startar tidigast klockan 16 på Center court.

Brunström och Ryderstedt i semi

Johan Brunström och Michael Ryderstedt stod idag för en stor överraskning när de vann över det fjärdeseedade dubbelparet Melo/Sa från Brasilien i If Stockhom Open. De vann med 7-5, 3-6, 10-7 (mtb).
I det avgörande matchtiebreaket så minibröt svenskarna fram till 8-6. Brasilianarna höll sin andra serve och det var dags för svenskarna att serve, med mäjlighet att ta hem matchen. Det gjorde de också. 

I semifinal väntar nu antingen andrassedade Simon Aspelin/Julian Knowle eller James Cerretani (USA)/Steve Darcis (Belgien). De möts senare ikväll.

Spänning utlovas

Under torsdagen bjuds det på en hel del tennisgodis i Kungliga Tennishallen i Stockholm Open.
Först ut är kvartsfinalen i dubbel mellan Johan Brunström/Michael Ryderstedt som möter Melo/Sa från Brasilien på bana 1 klockan 14.00.
På Center Court som första kvällsmatch, tidigast klockan 18.30, så är det Joachim Pim-Pim Johansson igen. Han ställs mot toppseedade David Nalbandian från Argentina. Joachim är rankad som nummer 771, ställ det mot ranking 7 för argentinaren. De har aldrig tidigare mötts.
Efter det, tidigast klockan 20.15, lirar Robin Söderling mot Juan Monaco, också han från Argentina. De har mötts tre gånger tidigare, samtliga på grus. Robin förlorade den första matchen, 2005 i Rom, men har sedan vunnit de två andra, 2006 i Hamburg och på Roland Garros i år. Noterbart är att vinnaren i dessa tre drabbningar aldrig har tappat ett enda set. Rankingen är 35 för Robin och 43 för Monaco.

Simon Aspelin/Julian Knowle spelar de också kvartsfinal imorgon, som tredje match på bana 1. Motståndaren är Cerretani/Darcis. 

Den Svenska DC-bloggen är på plats.


Bjösse i semi, Robin växlade upp och Thompa tackade för sig

Det har varit ett späckat svenskt spelschema idag If Stockholm Open.
Först ut var göteborgaren Björn Rehnquist som mötte Arnaud Clement. Björn hade inte en chans och förlustsiffrorna skrevs till 2-6, 1-6 på dryga timmen. Det tog tolv poäng innan Björn kunde ta hem sin fösta poäng. Han tappade fram till 1-3 men hade en chans att bryta tillbaka omgående. Men det gick inte utan han tappade igen till 1-5. Fransmannen hade sedan, som så många gånger förrut, så svårt att serva hem setet på beställning. Rehnquist gjorde sitt bästa game under hela setet och bröt på andra bollen, 2-5. Han firade det genom att tappa sin serve för  tredje gången. 
I andra så tappade han sin serve omgående och även fram till 1-5 och sedan var det över för denna gång. 

Efter det så firade Jonas Björkman sin 1000 match på dubbeltouren med att tillsammans med Kevin Ullyet vinna över Lipsky/Martin från USA i kvartsfinalen med 6-2, 7-5. På fredag är det semifinal mot tredjeseedade sydafrikanerna Coetzee/Moodie.

Robin Söderling gjorde sedan entré i turneringen. Han vann tysken Benjamin Becker 7-5, 6-3. I det första setet så började svensken segt, han såg orolig och seg ut. I det elfte gamet så kom han under med en plus en breakboll, men Robin segade sig ur greppet och kudne få fram 6-5. Efter att ha haft en tysk emot sig som servat mycket säkert så stämde det inte så bra för Becker. Robin fick fram 30-40, med andra ord en setboll. Han nyttjade den på bästa sätt och vann första med 7-5.
I det andra så bröt han tyskens serve omgående. Spelarna höll sedan sina servar fram till 5-2. Då skaffar sig Robin först en matchboll som tysken besvarar med ett ess. En vacker boll följer på det som Robin kan vinna och få ännu en matchboll. Tysken räddar även den plus en till och reder ut stomen och får fram 5-3. Robin har då möjlighet att serve hem matchen. Han går fram till 40-15 och två matchbollar. På den gör han ett ess. I den andra omgången imorgon väntar Björkmans överman, Juan Monaco från Argentina. 

Som sen kvällmatch var det sedan dags för halvskadade Thomas Johansson mot Albert Montanes från Spanien. Thomas inledde väldigt stelt och orörligt. Det märktes att hans onda fot hämmade honom. Han tappade till 1-3 i det första och förlorade det med 3-6. I det andra så tappade han till 1-2. Han kämpade sig dock åter och kunde via två break gå från 2-4 till setvinst med 6-4.
När hela Kungliga trodde på att vändningen var ett faktum så tappade Thomas sitt första servegame i tredje set. Han kom dock åter en gång igen och bröt tillbaka till 2 lika. Bara för att sedan se spanjoren bryta direkt till 2-3 och sedan ta hem matchen genom att bryta fram till 3-6 också.
Thomas skall inom kort genomgå en operation. Den Svenska DC-bloggen hoppas snart få se honom på tennisbanan igen.

Dags för onsdag

Imorgon, onsdag, väntar det ett helspäckat svenskt spelschema på Center Courten. Först ut är Björn Rehnquist som möter Arnaud Clement som andra match, runt klockan 15.00.
Efter det spelar Jonas Björkman/Kevin Ullyet mot Lipsky/Martin från USA i kvartsfinal i dubbeln.

Klockan 18.30 går sedan Robin Söderling in i turneringen. Han möter Benjamin Becker från Tyskland. Som sista match, tidigast klockan 20.15 spelar sedan Thomas Johansson mot Albert Montanes från Spanien.

Med andra ord ännu en skön dag i Kungliga Tennishallen.

Bjösse i tårar och Pim-Pim är tillbaka

Jonas Björkman har spelat sin sista singelmatch i Stockholm Open. Han mötte idag argentinaren Juan Monaco som fick ett "lucky looser" efter det att italienaren Fabic Fognini lämnat återbud. Jonas förlorade i två raka med 2-6, 4-6.
Svensken började med att tappa sin serve och bryta tillbaka omgående. Spelarna häll sedan sina servar en gång var innan det var dags för Jonas att tappa den igen och igen och setet var förlorat.
Andra set började lika illa och argentinaren gick fram till 0-4. Det märktes på Björkman att han var spänd, han gjorde månge enkla misstag och servade väldigt dåligt. Jonas reducerade dock och höll jämna steg fram till 2-5. När Monaco skall till att serva hem matchen så skaffar sig Jonas två breakbollar och bryter omgående, 3-5. Jonas hamnar sedan i brygga vid 0-30 men reder ut det också och får fram 4-5. Monaco kan sedan på den andra matchbollen ta hem segern och singelspelet i Stockholm Open är över för alltid för Jonas del.
Efter matchen så hyllades Jonas av publiken som aldrig ville sluta applådera. Jonas var rörd till tårar.

Bättre gick det för Joachim Pim-Pim Johansson som ikväll gjorde comeback efter att inte ha spelat en enda match på touren på ett år och så sent som i februari i år talade om att tenniskarriären var över. Men det var då det. 
Han mötte och vann över fransmannen Nicolas Mahut i två raka jämna set. 7-5, 7-6 (7-5) skrevs siffrorna till.
Det märktes med en gång att Pim-Pim var mycket taggad. Han servade som i fornstora dagar med hastigheter upp över 220 km/h i stort sett hela tiden. Till det var han mjuk och säker i sina rörelser.
Redan vid 2-1 i första set så skaffade han sig två breakbollar vid 15-40 utan att knyta åt säcken. Han får två till men fransmannen servar då mycket bra. Spelarna följs åt fram till 6-5 och serve för fransmannen. Pim-Pim skaffar sig då en breakboll vid 30-40 vilket också då är setboll. Han vinner den genom en fin nätattack.
I andra set så fortsätter Pim-Pim att imponera. Även Mahut kommer nu igång med sina servar på ett bättre sätt. Setet gr till tiebreak. Pim-Pim minibryter genom ett dubbelfel till 4-2 och via en mycket fin passering till 5-2. Han är då två bollar fråmn match och med två egna servar. Han tappar en och vinner en vilket innebär tre matchbollar. Fransmannen server stabilt och räddar två. När det sedan är dags för Pim-Pim att serva gör han det så utmärkt att han stänger matchen och comebacksuccén är ett faktum.
Pim-Pim tackar fansen på läktaren och fram för allt de Södertäljefans som är på plats.
I nästa omgång väntar David Nalbandian som är toppseedad och rankad som nummer 7.

I dagens två dubbelmatcher med svenskintresse så förlorade Robert Lindstedt/Robin Söderling mot Jeff Coetzee/Wesley Moodie med 6-3, 3-6, 6-10 (mtb).
Simon Aspelin/Julian Knowle vände och vann över Thomas Johansson/Jarkko Nieminen med 1-6, 6-1, 10-2 (mtb)

Dags för singlar

I Kungliga Tennishallen under tisdagen är det dags för singelspel för svenskarna.
Klockan 18.30 på Center Courten är det först Jonas Björkman som möter italienaren Fabic Fognini. Efter det är det dags för comeback av och med Joachim Pim-Pim Johansson. Han möter fransmannen Nicolas Mahut.

Tidigare på dagen spelar Robert Lindstedt/Robin Söderling mot Jeff Coetzee/Wesley Moodie. Det är bana 1 som gäller och andra match runt klockan 15.00. Efter det är de hög tid för Simon Aspelin/Julian Knowle mot Thomas Johansson/Jarkko Nieminen.

Många sköna svenska matcher imorgon alltså.

Två vinster och en förlust

Det börjar trögt för svensk del i Stockholm Open. I den första dubbelmatchen för Daniel Berta/Patrik Brydolf förlorade de. De mötte Lucas Arnold Kerr/Bruno Soares och föll med 6-7 (8-10), 0-6. 
Bättre gick det sedan. Toppseedade Jonas Björkman/Kevin Ullyett vann över Mario Ancic/Aisam-Ul-Haq Quereshi med 7-5, 6-4. Även Johan Brunström/Michael Ryderstedt vann. De mötte Jose Acasuso/Albert Montanes och vi kunde skriva hem 6-4, 7-6 (7-3).

Äntligen Stockholm Open

Imorgon måndag inleds årets upplaga av Stockholm Open i Kungliga Tennishallen. I singelturneringen har vi, inte mindre än, fem spelare med. Robin Söderling, seedad som nummer fyra, inleder mot tysken Benjamin Becker. De har mötts en gång, på gruset i Rom i fjor. Då vann Robin i två raka.
Thomas Johansson ställs mot sjundeseedade Albert Montanes från Spanien. Jonas Björkman, som fick ett wild card, möter i sin sista singelturnering på touren, italienaren Fabic Fognini. Joachim Pim-Pim Johansson som gör en minst sagt oväntad comeback, får ta sig an fransmannen Nicolas Mahut. Pim-Pim är just nu rankad som nummer 773.
Björn Rehnquist, som gick in i turneringen via kvalseger, möter den svåra fransmannen Arnaud Clement.
Förutom Söderling och Becker har inte någon av övriga spelare mötts tidigare. Inga svenska singelspelare till spel imorgon.

I dubbelturneringen så inleder Daniel Berta/Patrik Brydolf, som fått ett wild card, mot Lucas Arnold Kerr/Bruno Soares imorgon klockan 15 på bana 1.
Toppseedade Jonas Björkman/Kevin Ullyett ställs mot Mario Ancic/Aisam-Ul-Haq Quereshi på Center Court som tredje match. Som fjärde match på bana 1 är det sedan dags för Johan Brunström/Michael Ryderstedt. De möter Jose Acasuso/Albert Montanes.
Övriga svenska dubbelpar är Robert Lindstedt/Robin Söderling mot Jeff Coetzee/Wesley Moodie. Silvermedaljörerna från OS i Peking Thomas Johansson och Simon Aspelin ställs mot varandra redan i den första omgången. Aspelin, som spelar tillsammans med Julian Knowle i vanlig ordning, är andraseedade. Thomas spelar tillsammans med finnen Jarkko Nieminen.

Den Svenska DC-bloggen kommer att rapportera tätt från Stockholm.

Förlust i semin för Robban & Co

Det ville sig inte för det tredjeseedade paret Robert Lindstedt och Jordan Kerr i semifinalen i Tokyo. De förlorade mot Youzhny/Zverev 2-6, 6-4, 8-10 (mtb). Jämnt så det förslår med andra ord.

Pim-Pim tillbaka

Den Svenska DC-bloggen skrev så sent som den 1 februari att Joachim Pim-Pim Johansson karriär var över. Passade då också på att sammanfatta den. Idag drygt åtta månader så är det dags för en comeback för Södertäljesonen. Han har tilldelats ett wildcard i Stockholm Open som inleds på måndag.
Det skall bli oerhört intressant att se vad som händer med Pim-Pim.

Den Svenska DC-bloggen återkommer.

Robban till semi, Simon föll

Det tredjeseedade paret Robert Lindstedt och Jordan Kerr är klara för semifinal i Tokyo. De vann sin kvart idag över Travis Parrot/Filip Polasek med 7-5, 7-6 (7-2) efter 1,5 timma. De möter i semfinal imorgon Youzhny/Zverev.
Dessa båda herrar vann över andraseedade Simon Aspelin/Julian Knowle. Förslutsiffrorna skrevs till 1-6, 6-3, 10-8 (mtb).

Simon till kvarten efter räddade matchbollar

Andraseedade Simon Aspelin/Julian Knowle vann, efter stor dramatik sin första match i Japan Open i Tokyo. Första omgångens motståndare Rohan Bopanna/Eric Butorac besegrades med 6-7 (4-7), 7-6 (7-4, 10-4 (mtb). I det andra setet så räddade Simon/Julian inte mindre än tre matchbollar innan de relativt enkelt kunde vinna det avgörande matchtiebreaket. I kvarten väntar Mikhail Youzhny/Mischa Zverev.

Även tredjeseedade Robert Lindstedt/Jordan Kerr vann. De mötte Michael Kohlmann/Rainer Schuettler och segern skrevs till 6-4, 7-6 (7-3). Här väntar också kvartsfinal och Travis Parrot/Filip Polasek.

AIG Japan Open Tennis Championships

Vi har med två dubbelpar i denna anrika turnering. Simon Aspelin/Julian Knowle är andraseedade. De möter i sin första match Rohan Bopanna/Eric Butorac. Tredjeseedade är Robert Lindstedt/Jordan Kerr. I första omgången väntar Michael Kohlmann/Rainer Schuettler.

RSS 2.0