Klassskillnad och Robin är i sin första final

Det var snudd på total förnedring i Kungliga Tennishallen i If Stockholm Open i eftermiddag. Fjärdeseedade Robin Söderling tappade ett enda game mot Kei Nishikori från Japan. Han vann med 6-1, 6-0 på en tre kvart. Till japanens försvar måste det tilläggas att han var hårt bindad runt ett av knäna.
Robin bröt Nishikors serve både till 2-0 och 4-0. Han hade också två breakbollar tillika setbollar fram till 6-0 i det första setet men då, och bara då på hela matchen så, fick japanen igång sitt servande och vända på gamet. Robin fick sedan serven och gick fram till 40-0 och tre setbollar. Han missade en enkel boll vid nätet men kunde sedan serva hem setet med ett ess. Andra set rullade på av bara farten även det och Söderling breakade tre gånger och kunde serva matchen. Noterbart är att av bollens 78 bollar vann Robin 53.

Imorgon väntar toppseedade argentinaren David Nalbandian. Hann vann idag sin semifinal över Jarkko Nieminen 6-2, 6-1. Robin har mött David fem gånger och förlorat samtliga utan en, i Hamburg 2005. Mest minnesvärda matchen är kvartsfinalen på bortaplan i Davis Cup i våras, då Robin var ytterst nära att vinna över fem set. Av de fem matcherna har fyra varit på grus. Deras enda match på hard, 2004 i Madrid, vann argentinaren.

Minst en svensk vinnare har vi redan, och det i dubbelklassen. Jonas Björkman/Kevin Ullyet kommer att, något överraskande få möta kohan Brunström/Michael Ryderstedt . De vände idag och vann över andrassedade Simon Aspelin/Julian Knowle med 6-7 (4-7), 6-4, 10-4 (mtb).

Det kommer bli spännande imorgon, från klockan 12.00 på Center Court.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0