Bjösse i semi, Robin växlade upp och Thompa tackade för sig

Det har varit ett späckat svenskt spelschema idag If Stockholm Open.
Först ut var göteborgaren Björn Rehnquist som mötte Arnaud Clement. Björn hade inte en chans och förlustsiffrorna skrevs till 2-6, 1-6 på dryga timmen. Det tog tolv poäng innan Björn kunde ta hem sin fösta poäng. Han tappade fram till 1-3 men hade en chans att bryta tillbaka omgående. Men det gick inte utan han tappade igen till 1-5. Fransmannen hade sedan, som så många gånger förrut, så svårt att serva hem setet på beställning. Rehnquist gjorde sitt bästa game under hela setet och bröt på andra bollen, 2-5. Han firade det genom att tappa sin serve för  tredje gången. 
I andra så tappade han sin serve omgående och även fram till 1-5 och sedan var det över för denna gång. 

Efter det så firade Jonas Björkman sin 1000 match på dubbeltouren med att tillsammans med Kevin Ullyet vinna över Lipsky/Martin från USA i kvartsfinalen med 6-2, 7-5. På fredag är det semifinal mot tredjeseedade sydafrikanerna Coetzee/Moodie.

Robin Söderling gjorde sedan entré i turneringen. Han vann tysken Benjamin Becker 7-5, 6-3. I det första setet så började svensken segt, han såg orolig och seg ut. I det elfte gamet så kom han under med en plus en breakboll, men Robin segade sig ur greppet och kudne få fram 6-5. Efter att ha haft en tysk emot sig som servat mycket säkert så stämde det inte så bra för Becker. Robin fick fram 30-40, med andra ord en setboll. Han nyttjade den på bästa sätt och vann första med 7-5.
I det andra så bröt han tyskens serve omgående. Spelarna höll sedan sina servar fram till 5-2. Då skaffar sig Robin först en matchboll som tysken besvarar med ett ess. En vacker boll följer på det som Robin kan vinna och få ännu en matchboll. Tysken räddar även den plus en till och reder ut stomen och får fram 5-3. Robin har då möjlighet att serve hem matchen. Han går fram till 40-15 och två matchbollar. På den gör han ett ess. I den andra omgången imorgon väntar Björkmans överman, Juan Monaco från Argentina. 

Som sen kvällmatch var det sedan dags för halvskadade Thomas Johansson mot Albert Montanes från Spanien. Thomas inledde väldigt stelt och orörligt. Det märktes att hans onda fot hämmade honom. Han tappade till 1-3 i det första och förlorade det med 3-6. I det andra så tappade han till 1-2. Han kämpade sig dock åter och kunde via två break gå från 2-4 till setvinst med 6-4.
När hela Kungliga trodde på att vändningen var ett faktum så tappade Thomas sitt första servegame i tredje set. Han kom dock åter en gång igen och bröt tillbaka till 2 lika. Bara för att sedan se spanjoren bryta direkt till 2-3 och sedan ta hem matchen genom att bryta fram till 3-6 också.
Thomas skall inom kort genomgå en operation. Den Svenska DC-bloggen hoppas snart få se honom på tennisbanan igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0