Robin dominerade - semifinal imorgon

Det var en fröjd att se Söderling på Center court i Kungliga Tennishallen i Stockholm Open ikväll.
Fjärdeseedade Robin vann över tysken Rainer Schuettler i kvartsfinalen med 6-2, 7-5 på knappt en timma och en kvart.
Svensken startade med att skaffa sig en breakboll redan i tyskens första servegame vid 30-40. Han tog till vara den på bästa sätt. Robin fortsatte i hela första set att vara ojämn i sin serve, han blandade både serveess med dubbelfel, men han höll undan. Dock när det blev spel av det så höll matchen en mycket hög kvalitet.
I det sjätte gamet så gör tysken en mycket vacker passering och får fram en breakboll vid 30-40. Robin svarar med att serva mycket bra och det kvitteras. Gör sedan en andraserve på linjen, får fram en gameboll och går på den fram på nät och gör 4-2. Detta knäcker tysken i det första setet. Söderling får två breakbollar omgående vid 15-40. Han tar till vara på det och det står 5-2. Robin servar sedan hem första set blankt.
Robin fortsätter i samma anda och tysken spelar upp sig i andra set. Vi får spola fram matchen till det elfte gamet då Robin skaffar sig två breakbollar vid 15-40. Efter en briljant poäng med mycket sleecade bollar fram och tillbaka kan svensken vinna och gå fram till 6-5. Han går in för att serva  och får två matchbollar vid 40-15, han vinnar nästa boll och är för andra gången i karriären i semifinal i Stockholm Open. Grattis säger vi till Robin!
Imorgon, klockan 15, väntar den japanska överraskningen Kei Nishikori. Japanen som är 18 år ung är rankad som nummer 77. Robin har aldrig mött denna japan.

Jonas Björkman/Kevin Ullyet är klara för dubbelfinal. De vann över det sydafrikanska paret Coetzee/Moodie med 6-3, 7-6 (8-6). I finalen, på söndag, får de möta antingen Johan Brunström/Michael Ryderstedt  eller andrassedade Simon Aspelin/Julian Knowle. De möts imorgon på Center court efter ovan nämnda semifinal.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0