Pim-Pim chanslös, Robin klar för kvarten

Det var Joachim Pim-Pim Johanssons andra match sedan comebacken i förrgår, platsen var Kungliga Tennishallen, If Stockholm Open, men det ville sig inte. Det började lovande och Pim-Pim hade 0-30 i toppseedade David Nalbandians serve två gånger om, både i argentinarens andra och tredje servegame. Men vid 3-4 så bröt Nalbandian och kunde sedan serva hem setet. Andra set fortsatte i samma stil, dock så gick Pim-Pim ner sig ytterligare och ringrostigheten lyste igenom. Han tappad sin serve två gånger om och matchen och turneringen var över. Siffrorna blev till slut 3-6, 2-6.
Pim-Pim får dock godkänt med tanke på hans långa frånvaro. Nu återstår det att se när han kommer tillbaka igen. Han har pratat om i mitten av 2009, vi får se?!

Desto bättre gick det för vår andra singelsvensk för dagen, fjärdeseedade Robin Söderling mot, en annan man från Argentina, Juan Monaco. Svensken vann med två gånger 6-3. Ett bryt i första och två i andra var det som behövdes. Till det ett säkert servande.
Imorgon, som sista match på Center court, tidigast klockan 20.15 väntar tysken Rainer Schuettler i kvartsfinal.
Dessa båda herrar är jämna. Tysken är rankad som nummer 34 och Robin numret bakom. De har mötts fyra gånger och vunnit två var. Två gånger har de mötts i Grand slam, båda gångerna 2004 och båda gångerna gick det till fem set. I Australian Open vann Söderling och i Wimbledon var det tvärt om. Senaste mötet var 2006 på gräset i Halle och då vann Robin i två raka jämna set.

Simon Aspelin/Julian Knowle är klara för semifinal. De vann idag enkelt mot Cerretani/Darcis med 6-4, 6-1. De möter i semifinal, på lördag, överraskningsparet Johan Brunström och Michael Ryderstedt.

Imorgon är det dock ytterligare en svensk i farten. Det är inte mindre än Jonas Björkman som i par med Kevin Ullyet möter, i sin semifinal, det sydafrikanska paret Coetzee/Moodie. Denna match är nummer tre och startar tidigast klockan 16 på Center court.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0