Bjösse i tårar och Pim-Pim är tillbaka

Jonas Björkman har spelat sin sista singelmatch i Stockholm Open. Han mötte idag argentinaren Juan Monaco som fick ett "lucky looser" efter det att italienaren Fabic Fognini lämnat återbud. Jonas förlorade i två raka med 2-6, 4-6.
Svensken började med att tappa sin serve och bryta tillbaka omgående. Spelarna häll sedan sina servar en gång var innan det var dags för Jonas att tappa den igen och igen och setet var förlorat.
Andra set började lika illa och argentinaren gick fram till 0-4. Det märktes på Björkman att han var spänd, han gjorde månge enkla misstag och servade väldigt dåligt. Jonas reducerade dock och höll jämna steg fram till 2-5. När Monaco skall till att serva hem matchen så skaffar sig Jonas två breakbollar och bryter omgående, 3-5. Jonas hamnar sedan i brygga vid 0-30 men reder ut det också och får fram 4-5. Monaco kan sedan på den andra matchbollen ta hem segern och singelspelet i Stockholm Open är över för alltid för Jonas del.
Efter matchen så hyllades Jonas av publiken som aldrig ville sluta applådera. Jonas var rörd till tårar.

Bättre gick det för Joachim Pim-Pim Johansson som ikväll gjorde comeback efter att inte ha spelat en enda match på touren på ett år och så sent som i februari i år talade om att tenniskarriären var över. Men det var då det. 
Han mötte och vann över fransmannen Nicolas Mahut i två raka jämna set. 7-5, 7-6 (7-5) skrevs siffrorna till.
Det märktes med en gång att Pim-Pim var mycket taggad. Han servade som i fornstora dagar med hastigheter upp över 220 km/h i stort sett hela tiden. Till det var han mjuk och säker i sina rörelser.
Redan vid 2-1 i första set så skaffade han sig två breakbollar vid 15-40 utan att knyta åt säcken. Han får två till men fransmannen servar då mycket bra. Spelarna följs åt fram till 6-5 och serve för fransmannen. Pim-Pim skaffar sig då en breakboll vid 30-40 vilket också då är setboll. Han vinner den genom en fin nätattack.
I andra set så fortsätter Pim-Pim att imponera. Även Mahut kommer nu igång med sina servar på ett bättre sätt. Setet gr till tiebreak. Pim-Pim minibryter genom ett dubbelfel till 4-2 och via en mycket fin passering till 5-2. Han är då två bollar fråmn match och med två egna servar. Han tappar en och vinner en vilket innebär tre matchbollar. Fransmannen server stabilt och räddar två. När det sedan är dags för Pim-Pim att serva gör han det så utmärkt att han stänger matchen och comebacksuccén är ett faktum.
Pim-Pim tackar fansen på läktaren och fram för allt de Södertäljefans som är på plats.
I nästa omgång väntar David Nalbandian som är toppseedad och rankad som nummer 7.

I dagens två dubbelmatcher med svenskintresse så förlorade Robert Lindstedt/Robin Söderling mot Jeff Coetzee/Wesley Moodie med 6-3, 3-6, 6-10 (mtb).
Simon Aspelin/Julian Knowle vände och vann över Thomas Johansson/Jarkko Nieminen med 1-6, 6-1, 10-2 (mtb)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0