Om det vore match idag....

Den Svenska DC-bloggen ger som vanligt sin analys på läget så här ett par tre veckor till nästa match, borta på grus mot Turkiet. Vinnarna möter Georgien eller Litauen 15-17 september i en direkt avgörande match där fortsatt spel i grupp 2 2018 eller uppgradering till grupp 1 står på spel. 
Förloraren mellan Turkiet och Sverige har spelat klart för i år. 

Elias Ymer kräftgång i februari, som Den Svenska DC-bloggen tidigare skrivit om, är fortfarande i allra högsta grad aktuell. 
Två vinster till kvalet till Masters i Indian Wells för ett par veckor sedan följdes upp av förlust i första rundan i huvudturneringen. För övrigt mot samma japan som han vann kvalfinalen mot. Ett WC till kvalet till Masters i Miami för ett par dagar sedan slutade i att Elias gav upp när Albot skulle serva hem matchen vid ställningen 1-5 i andra set. 

Hans bror, Michael Ymer har tränat med yttersta tenniseliten, först Cilic och för någon månad sedan mot världsettan Andy Murray. Efter det inledde han sin comeback med Futureturnering i Frankrike. Vinst i två kvalmatcher följde han upp med att ta sitt livs andra FuturetItel. 
Mikael har fått ett wild card till Masters i Miami där han pressade Haase, rankad plats 48, i en batalj över två timmar.
Vill, och klarar kroppen fem set, bör Hedsberg ta ut honom. 

Patrik Rosenholm har testat på Futurespel. Två turneringar i februari, två turneringar i Egypten med en vinst och två förluster som resultat. 
Patrik fortsatte sedan i Italien i början av mars, på hard inomhus, med förlust omgående. Denna gång mot Daniel Appelgren, som kvalade in i turneringen. Veckan efter först en vinst sedan diskad efter kastad racket in i skynket.

Markus Eriksson inledde för ett par veckor sedan en sexveckorsperiod av tävlingar. Först ut ett par tävlingar, likt Rosenholm, i Italien. Eriksson vann sin första match och hade fyra matchbollar för avancemang till kvarten men föll. Förra veckan föll han omgående. Denna veckan blev det semifinal i Baharain, på hard. 

Isak Arvidsson har mest spelat kval i singeln och dubbel med dansken Nielsen. En dubbeltiteln och någon vunnen kvalfinal är facit så här långt.

Fred Simonsson har flyttat till Florida, USA och har spelat Future från februari och till idag. En kvart på grus där han bl.a. vann över Paul rankad strax ovanför 300. Till det semifinal veckan efter där han oxå vann över spelare rankad strax utanför 300. Tror dock att Fred vill glömma seminfinalen mot tysken Dominik (478). Han nollades och vann endast tretton poäng. Efter det åkte han ut i första rundan förra veckan och även omgående igår. 

Carl Söderlund vann tillsammans med klubblaget i Virginia lagmästerskapet inomhus. Sedan var han anmäld till Future i Kanada i början av mars som han sent hoppade av. Orsaken till det är att Carl har en spricka i foten. 

Christian Lindell bör även han vara aktuell med tanke på underlag i Turkiet. Han har visat fina resultat på Futuregruset i USA. Hans facit är final-semi-första-semi fram till mitten av februari. 
Challengerkval i Santiago i början av mars följde han upp med att vinna mot spelare rankad strax ovan 100-rankingen två gånger om. 
Toppseedade Dutra Silva, rankad 85, blev sedan för svår i kvarten. 
Bytte sedan underlag till hard, Challanger i Buenos Aires, vann kval sedan ut i första rundan efter skiljeset.

Dubbelspecialisterna har inte imponerat. Helt klart knapra resuktat i februari och mars. Alla tre spelade Challenger i Irving i USA förra veckan, alla tre med nya partners. Lindstedt gick till semifinal, Brunström och Siljeström åkte ut omgående.
Lindstedt har avböjt DC-spel mot Turkiet. 

Vad har då Turkiets spelare haft för sig? Marsel Ilhan spelar Future på hard i Israel. Cem Ilkel på grus utomhus på Future hemma i Turkiet. Där han bl. a. mötte svensken Madaras i förra veckan i andra rundan. Noterbart här är att svensken tog första set mot honom och hade break upp i avgörande innan han fick ge sig. 
Samme Cem tillsammans med Altuna vann turneringens dubbelklass. 

Ser vi in i kristallkulan ser vi Mikael Ymer och Lindell i singlarna och Brunström/Siljeström som tar hand om dubbeln. 

På tisdag tar Johan Hedsberg ut sin andra trupp. Vi är många som väntar spänt på vad det skall ge. 


Kommentarer
Postat av: Bengan

Som alltid välskrivet.

2017-03-24 @ 13:54:39
Postat av: Olabandola

Ser kanske lite osäkert ut men egentligen är väl Elias Ymers form det som är mest osäkert?

Och på pappret ser det ju ut som om Sveriges väg tillbaka till div 1 inte är så vansklig egentligen?

Frågan äg varför inte en svensk trupp finns på plats i Turkiet just nu för att avklimatisera sig genom futuretävlingar och träning?

Ymer, Ymer, Lindell, Rosenholm och kanske Eriksson och kanske Arvidsson borde slåss om två singelplatser? Söderlund också om han är frisk!

Jag tror Sverige går upp i år! Hemmamatch mot Litauen i Båstad i September blir perfekt!

Svar: Håller med att Elias form är högst oberäknelig, minst sagt.
Orsaken att det inte finns en svensk trupp på plats i Turkiet redan är att svenska tennisförbundet ändrade på DC-lagets upplägg fr den 1 januari. Fidde Rosengrens längre landslagssamlingar är borta. Nu ses de uttagna,, samt någon ytterligare för sparring, söndag innan match.
Hoppas du har rätt både ang att Sverige går upp och att matchen i september återigen spelas i Båstad.
svenskadaviscup.blogg.se

2017-03-25 @ 16:13:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0