Ymer Jr pressade Haase

Nederländaren Robin Haase, rankad på plats 48, vann i tre raka set när han mötte Mikael Ymer på gruset i Båstad i september i fjor. Även i dag i första rundan i Masters i Miami vann Haase i raka set. Men det var betydligt jämnare. Förlustsiffrorna skrivs till 5-7, 6-7(3) och matchuret till 2 timmar och 15 minuter.

Ymer hade tre breakbollar fram till 2-1 men istället bröt, Haase fram till 1-3 efter ett svenskt dubbelfel. Ymer svarade med att bryta tillbaka omgående. Räddad breakboll i det nionde gemet innan han inte orkade stå emot vid 5-6 och egen serve. Första set över på knappt en timma.
I andra set bryter svensken omgående och går fram till 2-0. Haase kommer tillbaka och går upp i ledning till 3-2. Då bryts matchen pågrund av regn. Efter knappa 1,5 timma är spelet igång igen. Ymer bryter då Haases serve och har gemboll till 5-3. Återigen kommer Haase tillbaka. Vid 5-6 tappar Ymer en ledning med 40-0 och ännu en gemboll till matchboll för Haase. Ymer Jr räddar den och tar setet till tiebreak. Domaren bryter då matchen pågrund utav mörker. Byte sker från mörka bana 10 till bana 2 med elljus. En dålig svensk start där, mer till 1-4 kan aldrig repareras. När svensken lägger första matchbollen bred är turneringen över för svensk del. I alla fall i singeln. Mikael spelar imorgon dubbel i par med ryssen Rublev.