Ser inte fram emot 2012

Imorgon strax efter lunch, i thailändska Bangkok, är det lottning till den första omgången av Davis Cup 2012 som spelas den 10-12 februari. 

Med sin rankingplats nummer 12 kommer Sverige inte att seedas bland det åtta bästa. Detta innebär att det kan bli match mot något av följande länder - Den Svenska DC-bloggen har rangordnat dem i vanlig ordning efter dagans status och med svårighet:

Spanien - bortaplan. Har ett oerhört starkt landslag oberoende vilket underlag som väljs. Är bäst på grus men kan vinna mot vilket annat landslag som helst. Sverige chanslöst.
Argentina - bortaplan. Mött varandra flera gånger de senaste åren. Vinst för hemmalaget varje gång fram till första omgången 2010 i Stockholm. Nelbandian leverar alltid i DC och Del Potro är tillbaka på allvar. Sverige utan chans.
Serbien - bortaplan. Vann ifjor och föll, mot Argentina i semi i helgen. Spelar Djokovic har Sverige inte en chans. 
Frankrike - hemmaplan. Final 2010 och semi i år. Har många spelare att välja på. Gasquet, Monfils, Tsonga, Llodra, Simon och Benneteau är några. Sverige har chans tack vare hemmaplan.
Tjeckien - bortaplan. Berdych och Stepanek är svåra men inte omöjliga trots bortaplan.
Kroatien - lotten får avgöra. Har Cilic, Karlovic och Ljubicic som alternativ. Lotten kan ge oss hemmafavör.
USA - bortaplan. Vilka singelspelare amerikanarna ställer upp med är alltid ett frågetecken. Roddick är inte i samma slag som för ett par år sedan dock så har Fish visat sig att han kan hålla ihop det. 
Ryssland - hemmaplan. Vinst i Borås i mars i år. Youzhny sa till den matchen att han hade spelat klart i DC, nu i helgen i play-off var han med igen.  

Oseedade lag, förutom Sverige är:
Tyskland
Kanada
Italien
Schweiz
Kazakhstan
Österrike
Japan

Det som redan nu står klart är att mycket hänger på Söderlings medverkan och fysiska status. Till det har vi nu endast en dubbelspelare, i Robert Robban Lindstedt, som håller högsta klass. 2012 kan bli ett knepigt år för Sverige i Davis Cup.

Strax efter lunch på onsdag vet vi. Spännande är bara förnamnet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0