Robin en vinnare på grus

Finalen i Catella Swedish Open i Båstad blev en hård kamp. Robin Söderling vann över Juan Monaco från Argentina med 6-3, 7-6 (7-4). Han la sig ner vid nät och var tårögd. Robin har gjort det, han vann på hemmaplan och är så lycklig.

Söderling hade 3-1 i andra set och breakbollar till dubbelbreak. Då kom nerverna in i det hela och Robin tappade. Hans grundslag sitter inte och det säkra spel vi sett honom göra är som bortblåst. Robin lyfter sig igen och får fram ett tiebreak. Väl där så visar han vad skåpet skall stå! Robin är mästare i Båstad!

I matchens första servegame för svensken vid ställningen 40 lika så blir det en magnifik slagduell mellan herrarna. Bollen avslutas med att Monaco missbedömer en boll på baslinjen och Robin får fördel. Han följer upp den och första gamet hemma. I argentinarens första servegame går Robin fram till 0-40 och tre breakbollar. Monaco räddar två men sedan orkar han inte, brytet är där, 0-2.
Robin kommer i underläge med 0-30, han gör då ett ess. En slagduell senare och det är kvitterat, 30 lika. Bollrullare från Monaco som Robin vinner och ut av argentinaren, 3-0.
I det inledande tre gamen så har det varit en sluggarfest. Mattan och bollarna är tyngre och det ser ut som om det är tungt där ute. Robin är stor på banan.
Spelarna håller sina servar fram till 5-3 och egen serve för Robin med möjlighet att serva hem första set. Han gör det med stabila servar och blankt. 6-3 till svensken.
I det andra setet så skaffar sig Robin en breakboll omgående i Monacos serve. Argentinaren räddar den. Robin ger sig inte, han skaffar sig en ny breakboll. Kort boll av Monaco och Robin gör en forehand s.k. "in-side-out" och breaket är där.
Vid 3-1 så har Robin två breakbollar uan att kunna knyta åt, 3-2.
Robin ser nu spänd ut, är lite för het, förivrar sig vid enkla slag som han valigtvis sätter. Han hamnar i underläge vid 30-40, som Robin räddar. Robin hamnar återigen i två underlägen som han reder ut. Han avslutar gamet med ett ess och 4-2. I sitt nästa servegame kommer Robin åter i problem. Han reder ut den första breakbollen. Får gameboll och har då en helt öppen bana framme vid nät efter det att Monaco springer åt fel håll. Robin lägger då bollen ut... Argentinaren får ny breakboll som han tar, 4 lika. Monaco höll sin serve till 4-5.
Ännu en gång så blir det svårt för Robin. Han har 15-30, kommer upp till 40-30, men lägger en lätt  boll ut. Robin får lika igen. Svensken får en gameboll, lägger då ytterligare en enkel boll utanför baslinjen. Robin slår i nät och det är setboll för Monaco. Bra serve räddar den. Han slår sedan en lätt serve som Monaco slår ut. Ny bra serve och gamet räddat, 5-5.
Genom en ramträff får Monaco 6-5. Robins serve sitter bättre och tiebreak.
Monaco bra serve och 0-1. Stoppboll vid nät och volley vid nät, 2-1. Dubbelfel av argentinaren och en enkel boll ut, med andra ord två minibryt och 4-1. Monaco ser förbannad ut och bryter en tillbaka, 4-2. Håller sedan till 5-2. Minibryter igen till 6-2 och fyra matchbollar. Argentinaren räddar en i egne serve och ett minibryt, 6-4. Robin servar sedan, driver Monaco hörn till hörn och bollen i nät, Robin faller ner på knä och han är mästare.

Robin vinner sin fjärde titel, sin första i Sverige och sin första på grus. Han visar vilken stor tennisspelare han är.

Sverige vinner sin nittonde titel i Båstad. Det var nio år sedan sist, då tränaren Magnus Norman vann, 2000.

Den Svenska DC-bloggen säger ett stort grattis till Robin Söderling. Du är en sann mästare, som svensk är man stolt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0