Robin vann det svenska slaget om Bjärehalvön

Robin Söderling är framme i sin första final i Catella Swedish Open i Båstad. Detta genom att besegra Andreas Vinciguerra, i den heta helsvenska uppgörelsen, i två raka set 6-1, 7-6 (8-6) på knappa 1,5 timmar. 
Robin startade i ett ursinnigt tempo och gick fram, via två break, till 5-0. Spelarna höll sedan sin serve en gång var och setet i hamn för Robin. Söderling gick sedan upp till 3-1 genom att omgående bryta Vinci. Få trodde då att skåningen skulle komma igen. Men vad fel de hade. Vid ställningen 3-2 så skaffar sig Vinci två breakbollar. Robin räddar den första men sedan är första breaket ett faktum. Spelarna håller sedan sina servar fram till tibebreak.
Robin minibryter där till 3-1. Vinci bryter tillbaka till 3 lika. Han bryter sedan igen till 6-5, vilket i sig innebär setboll och två egna servar. Vad gör Robin då? Jo, han dubbebryter tillbaka och skaffar sig en matchboll. Den tar han tillvara på bästa sätt och finalen är ett faktum. Väl där kommer han att få möta Juan Monaco som i sin tur krossade tredjeseedade Tommy Robredo i två raka set (6-0, 6-2).
Robin har mött Monaco, rankad 61, fyra gånger. Tre vinster är det till Robin. Tre av matcherna har spelats på grus och Robin ahr vunnit två (Roland Gaross 2008 och Hamburg 2006). Senaste vinsten kom i höstas i Stockholm då Söderling vann i två raka set.
Detta är Söderlings elfte ATP-final. Han har vunnit tre (Lyon 2004 och 2008 samt Milano 2005). Monaco har också han tre, alla från 2007.

Det blir en hektisk finalsöndag för Robin imorgon. Först är det singelfinalen klockan 14 och efter den dubbelfinal tillsammans med Robban Lindstedt. De möter där tredjeseedade Levinsky /Polasek.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0