Almagro fick sin revansch

Robin Söderling förlorade i åttondelen i Hamburg/German Open mot Marcel Granollers från Spanien. HAn föll i två raka set, 5-7, 3-6 på en timma och tjugo minuter. Detta var deras fjärde möte, alla gånger i år, och spanjorens första seger.
I det första setet så kunde inte Robin tag tag i matchen, trots tre breakbollar. Almagro behövde bara en för att ta hem setet. I det andra började det illa. Robin hamnade i underläge redan i sitt första servegame. Han räddar inte mindre än nio(!) breakbollar till gamevinst. I sitt andra servegame blir det åter problem. 15-40 och två breakbollar. Robin räddar en men tappar sedan till 1-2. Robin är inte i närheten av att bryta spanjoren. Spelarna följs åt fram till 3-5 och serve för Robin. Han hamnar i svårigheter. Almagro skaffar sig en matchboll. Denna räddar Robin. Spanjoren får ännu en matchboll. Dennna tar han och Söderling är ute ur turneringen.
Robin vann bara två tredjedelar av sina poäng på förstaserven och hade dåliga returer.
I sin jakt efter en plats bland de tio bästa på touren var detta en missberäkning för Söderling. Nu är det slut på grussäsongen för Tibrosonen. Nästa turnering är på andra sidan Atlanten närmare bestämt Legg Mason Tennis Classic i Washington. Underlaget är hard och det börjar 2 augusti.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0