Nerverna släppte och Söderling klar för kvarten

Det stora svenska affischnamnet Robin Söderling är klar för kvartsfinal i Båstad. Han vann enkelt över belgaren Kristof Vligen med 6-2, 6-3 på mindre än en timma.

Belgaren började mycket stabilt i egen serve. De första sex förstaservarna gick in och gav poäng. Vid 30-0 och egen serve så hände någonting. Vliegens serve klickade. När belgaren fick ta till andraserven så kom Söderling åt. Robin vann fyra raka poäng och breaket var ett faktum, 3-1. Från och med nu kunde man se att Robin höjde sig ett snäpp och släppte loss. Den dräpande sluggerforehanden satt på linjerna, förstaserven var klockren och med det självförtroende som han utstrålar nu så är han mycket svårspelad.
Vid ställningen 5-2 och serve för belgaren skaffar sig Robin tre breakbollar som också är tre setbollar. Han tar tillvara på den första och setet är över på 24 minuter.
I det andra servar spelarna hem sina servegame enkelt fram till det sjätte gamet. Robin tar två breakbollar i Vligens serve. Belgaren lägger en enkel boll ut bakom baslinjen och brytet är ett faktum. Spelarna följs åt fram till 5-3 och chans för Robin att serva hem matchen. Han har hittills bara förlorat sex poäng i egen serve. Gamet börjar bra och Robin går fram till till 30-0, två bollar från match. Då stämmer inte serven och Vligen vinner tre raka poäng och skaffar sig sin första breakboll i matchen. Robin räddar den men hamnar återigen i svårighetet när en backhand går ut. Söderling reder ut även den breakbollen med en smash som landar på yttersta delen av sidlinjen. Två ess av Robin och setet/matchen är över. Robin är klar för kvarten. Det gick att urskilja att Robin var lite spänd under de första gamen men det släppte snabbt och spelet stämde.
I morgon fredag är det kvartsfinal. Där väntar antingen femteseedade Nicolas Almagro från Spanien eller italienaren Potito Starace. Dessa både gentlemän möts torsdag på bana 1 med start klockan 12.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0