Tolften matchen o Clement kvitterade

Thomas Johansson föll mycket tungt i Cincinnati. Fransmannen Arnaud Clement visade sig vara en allt för svår uppgift för Thomas. Förlustsiffrorna skrevs till 6-7 (4-7), 7-6 (7-5), 3-6 på drygt två och en halv timma. 
Thomas inledde bäst. Han bröt fransmannens serve och gick fram till 5-3 och setboll i Clements serve. Han skaffade sig yttreligare en i nästa egna servegame men fransmannen räddade även den och kvitterade. Setet gick till tiebreak. Här minibreakar Thomas och håller fram till 4-2 och egen serve. Han vinner sedan inte fler bollar i det tiebreaket och därmed är setet förlorat.
I andra räddar han sammanlagt 4 breakbollar och får fram ännu ett tiebreak. Det går bättre och han vinner det och setet. I avgörande orkar han inte stå emot och tappar sin serve två gånger och bryter bara Clements en gång. Setet och matchen är förlorad.

Det var deras tolfte möte och det är nu helt jämnt i statistiken, 6-6.

Thomas har det något tungt nu, han vinner inte många matcher. Men hardcourtsäsongen, som skall vara Thompas bästa, fortsätter i ett par månader till.

Nu väntar uppladdning inför OS i Peking för Thomas. De olympiska spelen inleds 11 augusti. Där blir det både singelspel och dubbel tillsammans med Simon Aspelin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0