Hårt fall för Robin

Det ville sig inte för Robin Söderling i ATP Masters Series i Toronto, Kanada.
Han föll mot tredjerankade serben Novak Djokovic med två gånger 4-6. Det började så lovande för svensken. Serben verkade lite stel och nervös. Robin skaffade sig fyra breakbollar i serbens två första servegame. Dock så spände sig svensken och vågade inte spela ut på dom bollarna samtidigt som Djokovic var bäst när det gällde.
Som så många gånger förrut så tog motståndaren vara på den enda breakbollsmöjligheten som han hade i första set. Det var vid ställningn 3 lika, som serben fick fram 15-40 i Robins serve och genom en läcker cross var breaket ett faktum. Vid 4-5 så servade han hem första set blankt.
I andra kom inte Robin alls åt Novaks serve. Vid 4 lika så går serben fram till 0-40 och tre breakbollar. Robin räddar dom alla. Vid ställningen 40-40 så går Robin fram på nät för att enkelt lägga undan en bortspelad serb. Men istället för att distinkt och med kraft slå till, föser han den över när och ut. På nästkommande poäng kan Djokovic spela hem gamet efter några magnifika slag.
Serben har nu möjlgiheten att serva hem matchen. Han går framt ill 40-15 i egen serve och två matchbollar. På den gör han ett rent ess och Robin är ute ur denna Mastersturnering.

Söderling har svårt mot dom bästa spelarna. Mot Federer har han 0-7, mot Nadal står det 0-2 och mot Djokovic är det samma siffror. Det känns som om Robin skulle behöva en vinst mot någon av de största för att höja sig ett snäpp.

Jonas Björkman tillsammans med Kevin Ullyett behövde inte spela mot ryssarna Andreev/Davydenko. De vann på w.o. efter det att Andreev tvingats dra sig ut pga en skada i sin vänstra ankel. I kvarten, fredag kväll, väntar Hanley/Kerr från Australien.

Tråkigt nog så skade sig Knowle i par med Simon Aspelin i deras match mot Mathieu/Youzny. Efter första set som de förlorade med 4-6 så gav de upp. Julian hade känningar i en magmuskel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0