Missade matchbollar för Robin

Det är färdigspelat för Robin Söderling i Cincinnati i USA. Han föll knappt mot tysken Philipp Kohlschreiber med 6-7 (4-7), 7-5, 6-7 (8-10). Matchen tog knappt två och en halv timma.

I första set så hade Robin en breakboll emot i sig inledningen men höll emot. Vid 6-5 och serve för tysken så får Robin fram en setboll utan att knipa åt. Det leder fram till tiebreak. Efter sammalagt fem minibreak så får istället tysken två setbollar vid 4-6. Han tar vara på den första och setet är förlorat.
Tre räddade breakbollar och att ta tillvara sin enda var melodin för Robin i andra set och vinst med 7-5.
I avgörande set så räddar han två breakbollar och spelarna följs åt fram till ännu ett tiebreak. Tysken går fram till sin första matchboll vid 6-5, på den gör han ett dubbelfel. Robin minibryter igen och får matchboll och dessutom egen serve. Men tysken har inte gett upp, han vinner den bollen. Söderling vinner nästa och får ny matchboll vid ställningen 8-7. Tysken slår då ett ess, 8-8. Vinner även nästa poäng och får ånyo en matchboll. Han minibryter Robin igen och mathcen är förlorad.
En match precis i publikens smak. Tennis när den är som bäst och som mest grym. Tråkigt för Robin.

Kvällen fortsatte sedan i samma tråkiga stil. Först försvann femteseedade Jonas Björkman/Kevin Ullyett mot hemmalirarna Mardy Fish/John Isner med 6-7 (4-7), 6-7 (14-16). Efter det var det roliga slut även för Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen mot Erlich/Ram från Israel. De föll med 6-3, 6-3, 10-12 (mtb).

Erlich/Ram verkade vara i gott slag. För samma kväll slog de ut Aspelin/J Murray 3-6, 3-6 i kvarten.

Tänk fyra svenskmatcher på en dag och inte en seger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0