Tankar kring det nya upplägget

Efter helgens vackra seger i Davis Cupmötet i och över Ukraina tänkte den Svenska DC-bloggen analysera det nya upplägger för grupp 1 och 2 med tresetsmatcher, spel på två dagar, att landskampen avgörs på två dagar och att varje land får nominera fem spelare. 
Vi välkomnar förändringarna. 
I bäst av tre set måste spelarna vara på tå från första boll i första set. Det finns inte tid till, eller blir svårare, att reparera en mindre lyckad inledning av matchen. 
Till det skapar spel över två dagar, istället för tre, ett intensifierat tempo i landskampen och det betydligt. Det märktes även och gav en extra nerv till spelet när ukrainaren Stakhovsky först byttes in till lördagens första match; dubbeln. Sedan fick vi se honom med en gång efter, i match nummer fyra, mot Elias Ymer. Utdelningen blev mycket god för ukrainaren. På 3+2 set utjämnade han landskampen från svenskt 2-0 till 2-2. 
Att förbundskaptenerna har möjlighet att ta ut fem spelare istället för fyra ser vi oxå som positivt. Då finns möjligheten att ta ut ett renodlat dubbelpar. 
Vi hoppas att detta nya tänk är här för att stanna, helt klart. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0