Eriksson/Siljeström föll

Det svenska paret förlorade deras första Davis Cupdubbel tillsammans mot rutinerade Stakhovsky/Molchanov med 6-7(4), 6-4, 2-6 på drygt två timmar och en kvart. 

Första set börjar ukrainarna mycket mer på tårna än svenskarna. Tre brrakbollar omgående i Siljeströms serve. Räddar samtliga och vinner gemet med ett ess. Eriksson i trubbel i sitt första servegem. Tapp där till 1-2. Eriksson i trubbel igen i nästa servegem. Räddar två breakbollar innan Siljeström kan göra en reflexräddning vid nät som blir till en stoppboll, 3-4. 
Molchanov i trubbel i sitt servegem. Sverige upp till en breakboll efter smash av Eriksson. Stakhovsky räddar den på samma sätt, genom en distinkt smash. Eriksson briljerar sedan vid nät tre gånger om och får fram en till chans. Stakhovsky räddar sedan poängen när han är påväg åt andra hållet vid nät. Något udda poäng. En smash i korridoren avslutar sedan gemet till 3-5. Siljeström håller liv i setet fram till 4-5. Chans att serva hem det sedan för Ukraina. Men svenskarna vill annat. Sverige fram till 15-40 i Stakhovskys serve. På den gör han ett dubbelfel. 5-5. Eriksson sedan i trångmål igen i sin serve. Under med 15-40, två breakbollar. Svenskarna räddar båda och Eriksson smashar en snygg poäng vinklad och otagbar från mitt i plan till 6-5. Setet sedan till tiebreak. 
Eriksson är laddad, lika så Molchanov. Övriga två ser loja ut. Kan det vara nerverna? 
När Siljeström lägger en poäng i nät Minibryter ukrainarna till 2-3. När Siljeström i serve tappar till 3-6 innebär det 3 setbollar. En retur på nätkanten och in innebär en räddad. Stakhovsky vinklar sedan sin förstaserve så Siljeström bara får ramen på bollen och setet borta på exakt en timma.  

Svenskarna, fram för allt Eriksson, är på tårna direkt på andra. Fram till 15-40 i Molchanovs serve. Räddar dessa plus en till. När Siljeström gör en läcker undanläggning innebär det fjärde breakboll. Dubbelfel på den. Markus räddar en breakboll i sitt nästa servegem och håller undan till 2-0. 
Två chanser till för Sverige att bryta i nästa servegem när Stakhovsky servar men han håller undan, 2-1. 
Paren följs åt fran till 5-4 och möjlighet för Markus att serva och ta matchen till ett avgörande set. Han gör det, blankt. Retur i nät av Stakhovsky, setet till Sverige på 44 minuter. 
Avgörande set har en klar tendens. Ukraina håller serven något enklare än Sverige. Eriksson är den som mest briljerar på plan. Siljeström har inte riktigt spelet med sig. Vid 2-3 kommer avgörandet. En loj Siljeström på returen lägger han lång vilket innebär 30-40, brreakboll i hans serve. Sedan ser vi något egendomligt. Båda svenskarna är på när. en lobb kommer, Eriksson backar och backar och backar. Han inser alldeles för sent att bolen kommer att gå in precis innanför baslinjen. Bollen studsar då på honom och breaket är där, 2-4. Molchanov ger Ukraina 2-5. Eriksson till serve, går stabilt fram till 40-0. Tappar sedan fyra raka poäng, Ukraina har matchboll. Siljeström bryter snyggt in på returen och räddar den. Ny matchboll, nummer två, när Stakhovsky lägger bollen mellan spelarna vid nät, den touchar på Andreas racket och seglar ut. På den stormar Eriksson fram efter serve men bollen kommer för långt ner och han placerar den i nät. Matchen förlorad, arenen kokar. 

Ställningen är nu 2–1. Singel väntar mellan Elias Ymer och Sergiy Stakhovsky. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0