Stakhovsky gör dagens insats

Elias Ymer förlorar mot Sergiy Stakhovsky med 4-6, 4-6 på drygt 1,5 timma. 

Stakhovsky var matchen igenom ett nummer för stor för Ymer Sr idag. Han hade ett helt annat flyt i spelet jämfört med matchen mot Elias i Challenger för dryga veckan sedan och även jämfört med fredags singel mot Ymer Jr. 

Avgörandet i första set kommer när Elias gör tre(!) dubbelfel i ett och samma gem. Stakhovsky bryter fram till 2-3. Han håller sedan setet i ett järngrepp. Går fram till 40-0, tre setbollar vid 4-5. Avgör med ett ess. 37 minuter tig det. 
I andra set, tredje gemet räddar Ymer två breakbollar. Han reder ut det men lever farligt. I nästa gem kommer chansen. Ymer har två breakbollar, första två på hela matchen. Lyckas inte ta tillvara på någon. Som en reaktion på det tappar Ymer fokus för ett par sekunder. Vipps, ukrainaren skaffar sig breakboll trots två gembollar innan dess. En forehandkross på nätkanten som seglar ut ger 2-3. Vid 4-5 och 30-30 får Elias ett ypperligt tillfälle. Mitt i banan, bollen kommer med dålig längd och hög. Ymer lägger den djupt i nät. 40-30, en matchboll. Stakhovsky rusar fram på sin andraserve och Ymer hinner inte med. Bollen hamnar i nät. 

Första idag vinst över tre set i dubbeln och nu över två set mot Ymer. Inga tecken på trötthet hos Stakhovsky, där inte. Han såg helt annorlunda ut jämfört med i fredags. 

Nu väntar en helt avgörande femte match mellan Mikael Ymer (rankad 396) och Artem Smirnov (505). Det blir en kamp det. 
Den enda av det två som spelar en direkt avgörande match i singel är Ymer Jr. 2015 vann han den i fem set över dansken Sigsgaard även det på bortaplan.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0