Glöden tog slut för Robin

Årets upplaga av SkiStar Swedish Open i tennismetropolen Båstad, på Bjärehalvön i de norraste delarna Skåne, är över för 2010. Vinnare i singelturneringen blev något oväntat spanjoren Nicolas Almagro, seedad fyra/rankad 20. Vår egen Robin Söderling föll i deras sjätte match med 5-7, 6-3, 2-6 på knappa två timmar.

Finalen var en välspelad sådan. Robin började mycket bättre än de tidigare tre matcherna för Robin. Han hade en bättre bollträff och verkade kunna hålla sig till sin spelplan, som bestod i att driva spanjoren långt bak i planen.
Robin vaskade fram två breakbollar redan i matchens första game. Dessa kunde spanjoren rädda och tog sedan hem gamet. Söderling är väldigt stabil i sin egen serve och naffsar i de flesta av spanjorens egna game. Men han kommer inte åt och då händer det, som händer allt för ofta i tennis, att han som dominerar mest tappar fokus för ett kort ögonblick. Denna gång händer det vid 5 lika. Robin tappar upp till 15-40, två breakbollar. Genom en retur på serven i nät och smash av Robin reder ut det problemet. Ett svenskt dubbelfel ger Almagro en ny breakboll. Ett ess räddar den. Nästa poäng lägger Robin ut, vilker då ger spanjoren en ny breakboll. Robin lägger den i nät och breaket är ett faktum, 5-6. Almagro kan nu serva hem första set. Han går fram till 2 setbollar. Robin räddar den första men på den andra lägger han i nät.

I andra set är ser vi en än piggare Robin. Han visar att detta skall han ändra på. Han skaffar sig en breakboll omgående. Han tar den och går av bara farten fram till 3-0. Spelarna följs åt fram till 5-3 och serve för Robin att ta hem setet. Han går fram till 30-0. Blir något tveksam i sitt aggerande och tappar upp till 30-40 och en breakboll för spanjoren. Robin vänder på steken igen och får fram en setboll. Almagro lägger den ut och det är kvitterar i set.

De flesta på Centern i Båstad anar nu att Robin skall gå segrande ur striden. Men ack vad fel vi hade. Almagro vill något helt annat. Han bryter Robin till 2-4 och sedan tilll fram till matchavgörande 2-6 och därmed titeln. Robin avslutar med att rädda första matchbollen genom en nätrullar. På den andra matchbollen gör han dubbefel. Vi kan se en märkbart irriterad och arg Söderling.
Robin ser i slutet av matchen inte alls ut att vara i balans. Han slänger sitt racket och ser allmänt arg och grinig ut. Tyvärr är han som sämst när det som minst skall vara där. Kan det vara saknaden från coach Norman? Hur som så måste Robin vara nöjd efter veckan i Båstad. Han kom hit som titelförsvarare och har inte alls imponerat. Träffen och flytet har inte funnits där. Han har fått slita i varje match och som har har slitit. Han har drivits till skiljeset i alla sina matcher. Han kom tilllbaka och vann mot Vinci, han vände och vann mot både Seppi och Ferrer, men mot Almagro fanns inte det sista där, glöden fanns inte när den som bäst behövdes.

Detta var Robins femtonde APT-final. Han har nu vunnit fem och förlorat 10. Han får fortfarande vänta på den andra titeln inom loppet av samma år.
Robin tar nu paus ett par veckor. Vi får återigen se honom i Masters i Toronto som inleds den 9 augusti.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0