Söderling fick kämpa mot Vinc

Världsfemman Robin Söderling är klar för kvartsfinal i Båstad. Detta efter en jämn och tuff drabbning mot Andreas Vinciguerra. Robin segersiffrorn skrevs tillslut till 6-2, 6-7 (6-8), 2-6 på knappa två timmar.

Det började som sig bör när det skilljer så många poäng och placeringar mellan två spelare på ATP-touren. Efter två break (till 2-0 och setvinst) vann han setet med 6-2. Efter att ha räddat tre matchbollar tar Vinci mycket överraskanda det andra setet med 8-6 i tiebreaket. Första matchbollen kom vid ställningen 6-5. Den räddar Vinci. I tiebreaket var dubbelfelen nära att stjälpa skånepågen. Han tappar både till 2-0 och 4-2 men Vinciguerra kom igen gånger två. Robin bryter igen til 6-4 och har då två ytterligare matchbollar. Vinciguerra räddar båda - första genom en retur i nät av Robin och den andra, på egen serve för Söderling, bred. På nästa poäng gör Robin dubbelfel och snabbt är det setboll till Andreas. Efter nät av Robin vinner Vinciguerra och det blir avgörande set.
I avgörande set så visar Robin vart skåpet skall stå. Han bryter både fram till 1-0 och 3-0. Vid 5-2 och egen serve går Robin fram till 40-15 och två matchbollar. Han avslutar med ett ess.

Nu väntar italienaren Andreas Seppi i fredagens kvartsfinal. Det är en mycket intressant uppgörelse inför DC-matchen Sverige-Italien i september, även om då underlaget är något helt annat än grus. Och detta trots att inte Seppi varit med de sista två matcherna för Italien.
Robin har mött den 76-rankade Seppi två gånger, 2008 i Rotterdam och Stockholm i fjor, med vinst utan setförlust för Söderling i de båda.

Dubbeläventyret är över för Carl Bergman/Filip Prpic. De föll mot Golubev/Istomin med 4-6, 3-6.

Imorgon väntar är det andra omgången för Ervin Eleskovic. Han möter kroaten Franco Skugor som match nummer tre på Centern, runt klockan 15.

Lindstedt/Tecau spelar kvartsfinal redan imorgon, som match nummer fyra på bana 1. De möter Bednarek/Kowalczyk, båda från Polen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0