Landskampen lever

Sverige har reducerat i DC-matchen mot Ukraina. 
Detta efter att Robert Lindstedt i par med Johan Brunström vunnit över Bubka Jr och Molchanov med 7-6(4), 6-7(6), 3-6, 6-4, 10-8 på dryga fyra timmar. 

De första två seten kände paren mycket på varandra. Det märktes att Brunström var seg efter fredagens singel och att Lindstedt har svårt att hitta träffen som han inte gjort sedan vinsten i Melbourne i januari. Till det ett ukrainskt dubbelpar på uppgång med servar som imponerade. 
 
Svenskarna vann första setets tiebreak efter ett tidigt minibreak som de sedan förvaltade på bästa sätt. Andra set var snarlikt det första med den skillnaden att Lindstedt hade svårare att hålla de ukrainska paret ifrån sig i egen serve. Han hade i egen serve två breakbollar under setet och tappade sedan sin serve två gånger på rad + fram till setboll i tiebreaket. 

I tredje set så hamnar svenskarna i problem i det sjätte gamet i Brunströms serve. Efter ett missbedömt hopp på en lobb av Lindstedt skaffar sig Bubka/Molchanov sig en breakboll. På den springer svenskarna ihop och gamet är förlorat. Ukrainarna håller emot och avslutas på en halvtimma när Lindstedt lägger den första  setbollen djupt i nät. Han ser efter det något uppgiven ut.

I det fjärde setets sjätte game hamnar Molchanov i svårigheter. Situationen reds ut, för att vid fyra lika ge uktainarna ett ypperligt tillfälle att få serva hem matchen, svenskarna får rädda fyra breakbollar innan de kan vända hem gamet.
I nästföljande game, till serve Molchanov, händer det då så typiska. Vipps står det 0-40 och därmed tre svenska setbollar. Efter en retur på baslinjen som Molchanov sedan lägger i nät på den tredje setbollen ger detta svensk setvinst på trettio minuter. 

Avgörande set blir en skön DC-kamp. Första breakbollen i setet kommer vid ställningen 8-7 och serve för Molchanov. Vilket innebär matchboll gånger två. Ingen vidare förvaltning av dessa gör att matchen lever vidare. 
I nästa game för Ukraina kommer ytterliga en möjlighet när Bubka placerar bollen djupt i nät. Ukrainarna löser den och ytterligare en innan matchboll nummer fem vaskas fram. På den blir det en duell som svenskarna kan vinna och därmed matchen. Efter strängt med tanke på art Brunström spelade fyra timmar igår och några minuter längre idag. 

Nu väntar första singelmatcher mellan Eriksson och Stakhovsky imorgon söndag klockan 13. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0