Brunström nära, nära - Sverige i brygga

Lika som mot Danmark i höstas ligger Sverige under med 0-2 efter första dagens singlar mot Ukraina i Baltiska hallen i Malmö. 

Johan Brunström som ersatte sjuke Isak Arvidsson var så nära att vinna första matchen mot den ukrainske ettan Stakhovsky men fick efter fyra tuffa timmar ge sig. Förlustsiffrorma skrevs till 4-6, 4-6, 7-5, 6-3, 11-13. 

Vi fick från början se en frejdigt spel från Brunströms racket. Det var serve-volley för hela entréavgiften, hanspelde dubbelspel på singelbana. Det tog cirka ett och halvt set innan tajmingen började sitta för göteborgaren. Ju bättre Johan spelade desto mer irriterad blev ukrainaren. Stakhovsky uppträdde mer och mer som en dålig förlorare, han fräste mellan poängen, satte bollen i spel innan Brunström var beredd och mycket annat fjantigt. 

Efter att Stakhovsky bara släpptes poäng i andra set var vi många som trodde att det skulle ta slut i tre set. Men Johan ville något annat. Matchens första svenska breakbollar dyker upp i tredje setets sjätte game, men utan att resultera. Vid 6-5 kommer nästa chans efter att vi återigen fått se Johan framme vid nät. Han lyckas inte knipa den chansen men får en ny. På den lägger Stakhovsky bollen lång.

I fjärde set fortsätter det pinsamma uppträdandet från ukrainaren, han ser än mer stressad ut. Till det höjer sig Johan än mer. Han bryter fram till 5-3 och servar sedan fram till setvinst.

Ett avgörande femte set väntar mellan en man från UkrIna som är rankad på plats 91 mot en svensk som inte har någon singelranking alls, som aldrig spelet på ATP-touren i singel.
Brunström räddar två breakbollar i sitt första servegame och en till i det fjärde gamet. Spelarna följs åt genom setet, båda får oxå behandling för diverse krämpor. Båda håller ifrån. Vid 9-9 dyker chansen upp för Brunström, han får en breakboll efter en fin backhandkross av svensken. Stakhovsky kommer fram på nät och stressar Johan att lägga ut poängen bred. 
Vid 11-12 kommer avgörandet. Johan tappar tre raka servar och ukrainaren får tre setbollar vid 0-40. Retur på fötterna och Brunström i nät, matchen är över. 
Vi tusen personer på läktarna har fått se en svensk hjälte som var så, så nära. 

I dagens andra singel gick det än sämre för Sverige. Den svenske ettan, Markus Eriksson, hade inte en chans mot Smirnov. 
Knappa hundra rankingplatsers skillnad visade oss denna sena kväll vara minst ett par klassers skillnad i verkligheten. Sanningen är den att Markus inte hann med, han gjorde allt för många enkla misstag. 
Vi knappa tre hundra som var kvar i hallen fick se en hel del sluggerdueller och en ukrainare som allt som oftast slickade linjerna med sina slag. 
Eriksson fick ett ypperligt tillfälle redan i första sets femte game, två breakbollar vid 15-40. Han kommer inte åt, tappar istället elva av de tolv följande poängen. Känslan är sedan att matchen är förlorad. 
Markus får eller tar ingen mer möjligheter, chanser. 
På dryga 1,5 timma ser vi siffrorna rinna iväg och skrivas 4-6, 1-6, 2-6.

Sverige ligger nu under med 0-2. Imorgon klockan 15.00 väntar dubbeln. Anmälda lag är Brunström/Lindstedt för Sverige mot  Bubka/Molchanov för Ukraina. 

Läget ser tungt ut. Vid förlust i landskampen väntar Rumänien på bortaplan 12-14 september, i kampen attllaosskvar i zon 1 Europa/Afrika.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0