Lite kuriosa

Om Sverige vinner helgens semifinal över USA så väntar det final mot Ryssland eller Tyskland. Det kommer i så fall bli ännu en hemmamatch. Regeln är att länderna möts varannan gång på hemmaplan, varannan bortaplan. Vi mötte Ryssland i kvartsfinal 2002 (förlust med 1-4) i Moskva. Senaste matchen mot Tyskland var i ännu en kvartsfinal, år 1998, i Hamburg (vinst med 3-2).
Trolig spelort blir, åter igen, Göteborg och Scandinavium. Detta med tanke på att det finns tre stycken städer som är s.k. DC-kommuner; förutom Göteborg också Helsingborg och Malmö. De sistnämnda två städerna/kommunerna har ingen arena som får/kan ta emot en DC-final enligt ITF's regelverk. Datum för finalen är 30 november till 2 december.

Det är slutsålt till fredagens båda singelmatcher. Till lördagens dubbel och de avslutande singlarna på söndagen finns det biljetter kvar. Det är, som vanligt, www.ticnet.se som gäller om man vill vara på plats.

TV8 sänder samtliga matcher från Scandinavium. Kommentatorer är legendariske Tommy Engstrand och Fredrik Rosengren. Det utlovas också studiodiskussioner inför matcherna och intervjuer i sidbytena.

Det finns en hel del intressanta åsikter på Andy Roddicks hemsida. Gå in på artikeln www.andyroddick.com/3543/davis-cup-swedens-home-advantage-is-key och läs om hur Sverige(!) skall ta hem segern.


Svenska DC-bloggen återkommer snart med mer information.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0