Bröderna Bryan gör en av sina bästa matcher

Efter att ha slagit det svenska dubbelparet Jonas Björkman/Simon Aspelin med 6-7 (11-13), 2-6, 3-6 på knappa två timmar berättade de amerikanska bröderna att denna match var en av de två, tre bästa de spelat i karriären. Att som världsettor sätta det betyget på matchen säger det mesta.

Vi som var på plats i Scandinavium under lördagen fick se ett fantastiskt första set, det var oerhört jämnt. Bryns hade fem breakbollar i det sjunde gamet utan att lyckas knyta ihop säcken. Vid 5-4 var Bjösse/Simon två bollar, två gånger om från setvinst. Det blev dock tiebreak. Amerikanarna minibreakade först, men svenskarna bröt tillbaka och lagen följdes åt fram till första setbollen för Bryns vid 5-6, svenskarna höll sina två servar och fick, mao, fram en egen setboll. Bryns höll sina två servar och fick då egen setboll. Svenskarna gjorde samma sak. Det vände igen, igen, igen ända fram till ställningen 10-11 till Bryans. Då slog Simon en boll som såg väldigt lång ut bakom baslinjen, men domaren dömde in den och Sverige fick 11-11. Amerikanarna servade sedan och fick 11-12. På nästa svenska serve hamnade dock Aspelin i trångmål framme vid nät och kunde inte rädda poängen och USA vann första set. Vi får dock komma ihåg att Björkman/Aspelin hade tre setbollar under tiebreaket.

I andra och tredje så spelade Bryans ett helt underbart dubbelspel och svenskarna lyckades inte hålla uppe sin höga nivå. Även om då inte Bjösse/Simon var dåliga så räckte de helt enkelt inte till.
De bröt Jonas serve blankt till 1-3 och igen fram till setvinst i andra set. I det tredje setets fjärde game så fick Bryans fram 15-40, svenskarna klarade upp det men fick ännu en breakboll emot sig, klarade även den men fick en ny. På den kunde Bryans gå fram till 1-3. Vid 2-5 skaffade sig bröderna sin första breakboll i Bjösses serve, men svenskarna gav sig inte. Nu var det dock egen serve för Bryans. De gick fram till 40-0 och tog tillvara på den andra. Matchen var förlorad för svensk del.

Nu leder USA med 1-2 inför söndagens två singlar. I den första är Thomas Johansson anmäld, han möter Andy Roddick. De har mötts fem gånger, samtliga med Roddick som vinnare. Senaste gången var i US Open för ett par veckor sedan, då amerikanen vann med 0-3 i set. De har dock aldrig mötts på underlaget som finns i Scandinavium.

Till den sista, och förhoppningsvis avgörande, matchen ställs Joachim "Pim-Pim" Johansson mot James Blake. Pim-Pim har vunnit deras båda två möten. Året var 2004 och bägge matcherna spelades i USA på hårt underlag.

För information så har Sverige vänt ett 0-2 eller 1-2-underläge vid hela 11 tillfällen. Frågan är om vi kan göra det igen? Vi som är plats i Scandinvium klockan 14 i eftermiddag får svaret. Spännande är ordet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0