Roddick går inte att slå just nu

Andy Roddick spelar en sådan briljant tennis på den svenska mattan i Scandinavium att det känns som om han inte går att slå. Jonas Björkman, som fick hoppa in och vikariera för en magsjuk Thomas Johansson, spelade det bästa vi sett honom spela på länge men hade inte en chans. Han förlorade med 2-6, 6-7 (3-7), 4-6. I första set så började Bjösse mycke bra, men vid 1-2 så bröt Andy Jonas serve blankt. Vid 1-4 fick Jonas en breakboll utan att lyckas. Vid 2-5 så gick Roddick fram till en setboll som han avgjorde på. I det andra sets femte game fick Jonas fram 15-40 i amerikanens serve, men ännu en gång så spelade Riddick på topp vid de avgörande poängen och vann gamet. Vid 5-6 och serve för svensken så får Roddick en setboll. Jonas reder ut det och får fram ett tiebreak. Väl där är det ingen snack om saken. Roddick går fram till 0-5, tappar sin serve en gång men vinner, relativt enkelt, med 3-7. I det tredje så fortsatte Jonas att kämpa och kämpa. I det femte gamet så går Roddick fram till 0-40, Jonas räddar en poäng men amerikanen bryter, 2-3. I nästa servegame så får Roddick ytterligare en breakboll men Jonas håller undan fram till 3-4. Spelarna håller sina servar och därmed är matchen förlorade och Sverige är utslagna ut Davis Cup årgång 2007.
Det är bara att konstatera att även om de svenska spelarna Pim-Pim, dubbelparet i går och Bjösse idag spelar på toppen av sin förmåga så visade Roddick och bröderna Bryan att det inte går att slå just nu.
Roddick tappade inte ett enda servegame på sex set och vann tre av tre tiebreak.
Den svenska DC-bloggen tar av sig hatten för det amerikanska laget under ledning at Patrick Mcenroe som ännu en gång är i Davis Cupfinal. Där väntar Ryssland, i USA 30 november till 2 december, som lyckades vända ett 1-2-underläge genom två singelsegrar idag söndag.

I den avslutande, betydelselösa, singeln så löste Simon Asplin av Pim-Pim. Han förlorade mot James Blake med 1-6, 3-6. Därmed slutade landskampen med 1-4.

Svenska DC-bloggen återkommer snart med mer information.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0