Första till Roddick

Efter en mycket jämn match över knappt två timmar kunde Andy Roddick ge USA ledningen med 0-1. Det var mångt och mycket servarnas match. Stämningen låg tät i Scanindinavium i Göteborg.
Joachim "Pim-Pim" Johansson hade inte spelat en enda tävlingsmatch förrän i januari i år, men av det syntes inte mycket. Han hade en breakboll i Roddicks serve i hans andra game, i första set, men kunde inte ta tillvara på den. Roddick gick fram till 0-40 vid ställningen 2-3 utan att lyckas bryta. Helt logiskt så följdes spelarna fram till tiebreak. Där kunde amerikanen minibryta svenskens serve två gånger och vinna med 4-7.
I det andra setet så vann Pim-Pim en enda boll i Roddicks serve. Johansson själv tappade sex bollar. Även detta set gick till tiebreak. Det visade sig att Roddick var den starkare. Han kunde ännu en gång vinna/minibryta två gånger och siffrorna blev 3-7.
I det tredje setet så kom Pim-Pim åt amerikanens serve lite bättre utan att vara riktigt nära att bryta. I det åttonde gamet så får Roddick fram en breakboll som han nyttjar till fullo, 3-5. Efter det så servar han hem matchen.
Roddick gjorde 30 ess mot Pim-Pims 23. I de första två seten vann Pim-Pim inte en enda boll när Roddick fick in sin förstaserve. Fem stycken bollar vann han vid andraserve.
Segersiffrorna blev till slut 6-7 (4-7), 6-7 (3-7), 3-6.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0