Ett par glädjeämnen

I Lindstedts frånvaro, han har en bristning i ett fäste till revbenen och hoppas vara tillbaka till årets andra Grand Slam i Paris om två veckor, ser vi ett par svenska glädjeämnen om vi tittar till divisionerna under ATP. 

I veckans Challanger i Aix en Provence blev det semifinal för Elias Ymer. Han vann bla kvarten över toppseedade, rankad på plats 72, Lukas Rosol från Tjeckien i två raka. Dock var just semin mot argentinaren Berlocq en besvikelse. Elias såg stundtals väldigt ointresserad ut. I avgörande set, efter att ha räddat en matchboll i andra och sedan vunnit ett stentufft tiebreak, vann han tre poäng i egen serve. Totalt sex poäng. 
Nu väntar spel i Bordeaux, där han åter igen möter Rosol, denna gång omgående i första omgången.

I Aix en Provence spelade oxå Siljeström/Brunström. De blev kvartsfinal efter seger mot just Rosol i par med Fyrstenberg innan Duran/Gonzalez blev för svåra. 

Det har även spelats Future i Blekinge, Karlskrona, i veckan. Årets först Future i Sverige slutade med svenska segrar i både singel och dubbel. Oseedade Carl Söderlund, 19 år och rankad 793, gick genom turneringen utan att tappa ett enda set. Fram till titeln slog han ut både toppseedade, andraseedade och titelförsvarande Fred Simonsson samt utan att tappa ett enda set. 
Dubbeltiteln vann toppseedade Arvidsson/Simonsson.

Kommande två veckor väntar än mer Future. Denna gång i Båstad och på Drivan gånger två. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0