Triss i sexor - Robin i kvarten

Robin Söderling är klar för kvartsfinal i Miami. Han vann över chilenaren Fernando Gonzalez med 6-0, 6-7 (3-7), 6-2 på dryga 1,5 timma. Där väntar ryssen och trettondeseedade Mikhail Youzhny. 

Robin började med att spela ut allt han har. Gonzalez hade inte mycket att sätta emot. Robin går fram genom tre break till en mycket enkel setvinst på 24 minuter. 
I andra börjar Robin att tveka och blir orörlig samtidigt som chilenaren spelar upp sig markant. Spelarna följs åt till tiebreak. Robin blir bruten både till 0-1 och 1-4. Kommer igen, 2-4 men tappar till 2-6 och tre setbollar. Han tar tillvara den andra. Även om Robin håller på att tappa matchen i det här skeendet så är det chilenaren som visar upp ett dåligt humör. Han skäller på domarna och ser allmänt arg ut.
I det tredje set visar Söderling åter igen vem som är bäst. Han rör på sig på nytt och visar med hela sitt kroppspråk att han vill vinna. Genom en smash vid nät bryter han till 2-1. Genom ett dubbelfel av Gonzalez bryter han igen, 5-2. Robin avlslutar med att sätta fyra raka ess och kvarten är hemma.

Robin har mött Youzhny tre gånger och har 2-1. Skönaste och senaste segern kom i finalen i Rotterdam i februari.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0