Imorgon klockan 15, Kungliga Tennishallen, Stockholm

Det är dags för första omgången av Davis Cup 2010. Det är match i Kungliga Tennishallen i Stockholm mellan Sverige och Argentina. Kaptensduon Thomas Enqvist och Magnus Larsson tog idag ut sitt definitiva lag. Det blev Robin Söderling, Joachim Pim-Pim Johansson, Andreas Vinciguerra och Robert Lindstedt som skall försvara de blågula färgerna. 
Kan med glädje konstatera att Enqvist/Larsson gjorde som Den Svenska DC-bloggen skrev om för ett tag sedan. In med Pim-Pim och Vinci i samma uppställning och ställ över någon av dubbelspelarna, Lindstedt/Aspelin. Denna gång blev det Simon.
Bli inte heller överraskad om kaptensduon byter ut Pim-Pim mot Vinci till söndagens då helt avgörande femte match.

Den argentinska kaptenen Tito Vazquez tog ut Horacio Zeballos, Leonardo Mayer, Eduardo Schwank och, en liten överraskning, i form av David Nalbandian.

I singeln imorgon klockan 15.00 inleder Robin Söderling mot Eduardo Schwank, som då gör DC-debut. De har aldrig tidigare mötts.
Efter den drabbningen gör Pim-Pim entré, för första gången sedan semifinalen mot USA 2007, mot Leonardo Mayer som gör debut i singel. Han har spelat en dubbel som han förlorade.

Till dubbeln på lördag, med matchstart klockan 16.00 har Sverige föranmält Söderling/Lindstedt. De har spelat en dubbel ihop, mot Rumänien i höstas, som de vann. För argentina spelar Zeballos/Mayer. Dock skulle det inte vara allt för överraskande om vi instället för den sistnämnda får se en viss Nalbandian. Han har spelat 15 dubblar och vunnit 10.

Söndagens singlar inleds klockan 13.00 med att Söderling möter Mayer och efter det Pim-Pim får ta sig en Schwank. Om matchen lever till sista match på söndag så får vi med störtsa säkerhet se Vinciguerra istället för Johansson. Kanske gör också Argentina en rockad om Nalbandian känner sig såpass fräsch efter en eventuell dubbel dagen innan.

Sverige har aldrig förlorat, på två försök, mot Argentina när vi spelat hemma och dessutom båda gångerna inomhus, 2007 i Svenska Mässan i Göteborg och 1983 i just Kungliga Tennishallen. Båda gångerna har vi vunnit med 4-1. De två förlusterna har kommit på bortaplan och när matchen avgjorts på grus. 

Den Svenska DC-bloggen tar sig en titt på de andra åttondelsfinalerna och siar om utången.
Spanien - Schweiz. Med en viss Federer borta får Wawrinka & Co det svårt. Fast att Nadal saknas så vinner Ferrer och Robredo matchen till Spanein med 4-1 på det röda gruset i Logrono.
Frankrike - Tyskland. Monfils, Tsonga (singlarna), Llodra/Benneteau (dubbeln) ger inte Kohlschreiber, Becker och Kas mycket till chans i Toulon. Det blir 4-1 eller 5-0 till fransmännen.
Ryssland - Indien. Även om Davydenko lämnade ett sent w.o. till matchen så vinner Andreev och Youzhny drabbningen enkelt till ryssarna. Devvarman, Bopanna och Paes har inte en chans. 5-0.
Kroatin - Ecuador. Cilic och Karlovic tar i kraft av hemmaplan en enkel seger med 4-1.
Serbien - USA. Saknaden efter Andy Roddick och James Blake kommer att vara stor för amerikanarna. Nyckeln blir debutanten John Isner. Vinner han första singeln imorgon är det en vidöppen historia. Tror dock att Djokovic & Co vinner, knappt med 3-2.
Belgien - Tjeckien. Belgarna är svåra att slå på hemmaplan och dessutom på grus. Tror dock att Berdych och Stepanek blir för svåra för Rochus & Co. 2-3.
Chile - Israel. Matchen är framflyttad ett dygn pga det prikära läget i Chile. Själva DCn kommer att gå enkelt till hemmalaget. Gonzalez, Mass med flera vinner enkelt med 5-0.

Den Svenska DC-bloggen laddar upp och återkommer med matchreferat och annat skoj under denna mycket spännande helg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0