Vakna Sverige - Söderling är i semifinal

Robin Söderling har gjort det igen. Han är i semifinal i en av de största turneringarna. Denna gång i ATP Masters i Indian Wells i Kalifornien. Han gör det genom att spela stor tennis och visa upp ett magnifikt psyke mot fjärdeseedade skotten Andy Murray i kvarten. Robin vinner i två raka 6-1, 7-6 (7-4) på dryga 1,5 timma.
I matchens första servegame kommer Robin i underläge och skotten skaffar sig två breakbollar, 15-40. Han räddar båda men gör ett dubbelfel. Räddar den och ytterligare en och tar till slut hem gamet.
Det är början på ett stort smart spel av Robin, han visar upp ett sådant lugn och en sådan säkerhet. Det märks inte att Murray är en av världens bästa tennisspelare. Robin bryter skotten fram till 2-0 och så även till 4-0 och håller serven till 5-0 och har breakboll till blankt set. Söderling får istället serve hem setet när Murray lägger i nät.
Svensken visar upp sitt spel när det är som bäst. Tänk vad det första servegamet betydde.
Det andra setet inleds också med att Robin skaffar sig en breakboll i skottens första servegame. Robin gör så att han bryter skotten i hans nästa serve istället. I det sjätte gamet kommer Söderling i svårigheter, 0-40 och tre breakbollar. Han visar upp en magnifik mental styrka och vinner fyra raka poäng. Han har sedan två nya breakbollar i skottens nästa servegame. Men Murray räddar båda. Vid 5-3 och genom en tung retur skaffar sig svensken sina första två matchbollar. Skotten ger sig inte, han räddar båda. En lång boll ut av skotten och ny matchboll. Stabila servar gör att även det gamet räddas av skotten.
Söderling kan nu serve sig fram till en semifinalplats i denna Mastersturnering. Genom ett ess och ännu en stabil serve går han fram till 30-0. Nästa boll dikterar svensken men skotten vinner den. Svensken ser spänd ut. Ett par mycket svaga poäng senare och skottens första break är ett faktum.
Murray håller sin serve enkelt, på andra sidan nät ser vi en mycket orörlig svensk. Vid 15-30 i Robins nästa servegame händer någonting med Robin. Han finner sitt vägvinnande spel igen och tar setet till tiebreak.
Robin minibryter omgående. Robin svarar med ett dubbelfel. På den fjärde poäng får Söderling ännu ett minibryt. Spelarna följs åt fram till 5-4 och två svenska servar för att ta hem matchen. En lång duell avslutas med en forehand av svensken som slickar sidlinjen. Det är två nya matchbollar. En mycket lös andraserve av svensken som skotten mycket enkelt lägger i nät och Robin har gjort det. Han är i sin första semifinal i en Masterturnering någonsin.
Imorgon väntar amerikanen Andy Roddick, rankad åtta i världen mot svenskens sjundeplats, har inte vunnit ett enda set mot Robin. De har mötts två gånger, båda 2008, och Söderling har vunnit båda i raka set.  

Simon Aspelin/Paul Hanley förlorade, tyvärr, sin semifinal mot spanjorerna Lopez/Nadal med 4-6, 4-6.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0