Söderling föll i en svänging match

Indian Wells och Masterssemifinal var det och Robins första sådan. Efter en svängig match, med många ansikten, så föll han mot amerikanen Andy Roddick 4-6, 6-3, 3-6 på 1 timme och 46 minuter.

Robin Söderling spelade stundtals en mycket bra tennis. Han kom inte upp i samma nivå som i kvarten mot Murray. Matchen mot Roddick var inte i närheten, från någon av spelarna, vad vi hade hoppats på. En eloge dock till amerikanen som kämpade sig till denna seger.

Ett par tankar från Den Svenska DC-bloggen om semifinalen:
I de fyra gamen som Robin tappade sin serve (till 3-4 i första set, 0-1 i andra och 0-2 samt 2-4 i avgörande) så var det Söderling som spelade sämre och gjorde enkla misstag. Han la många bollar i nät och rörde sig dåligt. Roddick behövde inte göra så mycket. Frågan är om detta var ett tecken på nervositet? Kan han ha varit trött efter kvarten? Tvärt om var det i de game som Robin bröt Andy, då var det svensken som spelade på topp för att kunna komma åt Roddick.
När väl Söderling vågar slå igenom sina slag och även vågar sig fram på nät - vinner han oftast poängen. När han dessutom vårdar varje poäng och har tålamod så är han en vinnare.

Andy Roddick fick med andra ord sin revansch efter två raka förluster mot Söderling.

Det bär nu i väg till ännu en Masters för Robin. Det är Miami som gäller. Hans första match, i den andra omgången, blir på fredag eller lördag. Lottning sker inom ett par dagar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0