Robin illa ute men vände

Det märks att Robin Söderling har ett bra självförtroende. Det viktiga just för honom är inte att spela snyggt utan att vinna tennismatcher och det gör han. I den andra omgången i ATP Masters Series i Miami vann han över Peter Luczak från Australien med 7-6 (7-5), 6-0.
I det första gamet skaffar sig Söderling omgående tre breakbollar. Luczak räddar dem och tar hem servegamet. Nästa gång det är dags för australienaren att serva är det dags för nya breakbollar för svensken. Denna gången går det bättre, 2-1. Luczak kommer bryter tillbaka och vid 3-4 bryter han Robin enkelt igen, 3-5. Han kan nu serva hem första set. Robin vill annat. Via en stoppboll som Söderling hinner upp och Luczak lägger i nät bryter Robin tillbaka. Setet går till tiebreak. Robin minibryter till 5-3 när Luczak hamnar i tidsbrist, får bakåtvikt och placeras bollen ut. Vid 6-4 skaffar sig Söderling två setbollar. Han servar en allt för lös andraserve som Luczek enkelt kan döda. På den andra setbollen minibryter Robin igen och setet till Sverige.
Vid 15-30 i Luczaks serve släpper Robin en serve som han anser vara ute. Linje- och huvuddomaren är av en annan uppfattning. Efter diskussion så vill även Luczak ta om bollen. Det blir spel om poängen och Robin vinner den, skaffar sig två breakbollar och tar vara på den första, 2-0. Här avgörs matchen.
Dags för Robin att serva. Han hamnar i knipa vid 0-40/3 breakbollar. Han räddar samtliga. Gör efter det ett dubbelfel, räddar även den och tar hem gamet. Han bryter även fram till 4-0 och matchen fram till 6-0.
I tredje omgången väntar Philipp Petzschner, rankad 53, från Tyskland. De har mötts en gång, i Halle 2008, då Robin vann med 2-1 i set.

I dubbeln förlorade Johan Brunström/Jean-Julien Rojer mot Isner/Querrey från USA 6-4, 3-6, 7-10 (mtb). 
I eftermiddag/kväll spelar sjätteseedade Simon Aspelin/Paul Hanley mot, en viss, Petzschner som spelar med Melzer. I spel har vi också Robert Lindstedt/Horia Tecau mot sjundeseedade Cermak/Mertinak.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0