Bragdguldet säkrat - blir det också OS-guld?!

Det är OS-final för Thomas Johansson och Simon Aspelin i dubbelturneringen i Peking. De vann maratonmatchen mot fransmännen Michael Llodra och Arnaud Clement med 7-6 (8-6), 4-6, 19-17 efter nästan fem timmar. Thomas och Simon har gjort sin största match någonsin. Man är stolt som svensk!

I det första setet så inledde svenskarna med att ha två breakbollar i Llodras första servegame, men fransmännen redde ut det. Vid 3 lika i Clements serve så skaffar sig svenskarna en breakboll som de tar tillvara på bästa sätt, 4-3. I nästa servegame för svenskarna och Thomas går han fram till 30-0 men tappar det sedan på första breakboll, 4 lika.
Spelarna följs åt fram till tiebreak. Fransmännen minibryter med en gång och går fram till 1-3. Svenskarna kommer tillbaka genom att minibryta Clements serve till 2-3. Thomas släpper nästa boll i tron att den skall gå ut, men inte 2-4. Tappar även nästa serve för Thomas och 2-5. Svenskarna ger sig inte och minibryter Llodras serve till 3-5. Fransmännen skaffar sig tre setbollar efter nästa serve, 3-6. Två mycket bra servar av Simon och fint spel räddar två av dom, 5-6. Andraserve för Clement, bra retur och i nät gör det utjämnat, med andra ord tre räddade setbollar. Thomas gör sedan en magnifik retur och ut av Clement ger svensk setboll. Johansson servar sedan och ut av Llodra vilket ger en skön vändning och första set till Sverige.
I andra sets fjärde game servar Clement och svenskarna går fram till 15-40 och två breakbollar. Fransmännen räddar båda men det kommer en ny som det utnyttjar på bästa sätt och 3-1.
Fransmännen spelar då upp sig samtidigt som de gula och blå faller samman något. Servarna sitter inte som innan och bestämdheten saknas. Först tappar Simon sin serve och sedan även Thompa och snabbt och mindre lustigt är det 3-4 till fransmännen. Clement håller sedan sin serve till 3-5. Simon gör likadant dock efter vissa besvär med servandet.
Llodra kan sedan serva hem andra set och gör så blankt...
I avgörande set så höll spelarna sina servar fram till det ack så viktiga sjunde gamet. Aspelin servade och gör tre dubbelfel i gamet, då är det svårt att vinna... På den tredje breakbollen som även den var ett dubbelfel avgör fransmännen och 3-4. Svenskarna svarar med att bryta Clements serve blankt, 4 lika.
Spelarna håller sedan sina servar game efter game. Vid 8-7 till Aspelin/Johansson får vi 0-30 som fransmännen reder ut, vi får också lika, med andra ord så är vi då två bollar från en OS-final. Clement reder ut det, 8 lika.
Thomas håller sedan sin serve blankt fram till 9-8. Återigen två bollar i från i nästa franska servegame men genom två ess och stabilt servande av Llodra är det utjämnat, 9 lika.
Simon hamnar sedan i svårigheter vid 0-30 i egen serve och ännu mera svårigheter vid 30-40 och därmed breakboll för fransmännen. Aspelin tar då fram till storservarna och får fram 10-9.
Clement servar och Sverige är åter igen två bollar i från, men inte.
Spelarna fortsätter sedan serva stabilt fram till 14-13 och åter igen Clements serve. Sverige skaffar sig en matchboll vid 40-30. Fransmännen räddar den och vinner gamet, 14 lika.
Vid 15 lika och svensk serve genom Aspelin får fransmännen en breakboll. Då gör Simon dubbelfel... 15-16
Clement till serve och Sverige i brygga. Dock så får vi fram en breakboll som fransmännen räddar. Ny breakboll och den tar vi, 16 lika. Vid Clements nästa servegame går vi ännu en matchboll. Efter ett flipfloppande fram och tillbaka och det säkrat! Finner inga ord, ryser och ryser igen!

Vi har ännu en OS-medalj hem till Sverige. Frågan är vilken valör det blir?

I morgondagens final väntar Roger Federer och Stanislas Wawrinka från Schweiz. De vann över världsettorna bröderna Bryans från USA i två raka set. Det schweisiska paret spelar inte ofta dubbel, detta beror mest på att Federer sällan spelar. Wawrinka har en finalplats i Gstaad i år, då lirade han tillsammans med en annan schweizare Stephane Bohli.

Center Court klockan 10.00 är det dags. Spänningen är redan total! 

Oj, oj, oj, oj....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0