Robin och Bjösse ut, Thompa vidare

Det blev ingent lyckat OS för Robin Söderling i alla fall vad gäller singelspel. Han förlorade mot  tiondeseedade fransmannen Gilles Simon med två gånger 4-6. Robin tappade sin första serve i både första och andra set och därmed var denna dag och hela OS-turnering över vad gäller singelspelet. 

Lika illa gick det för Jonas Björkman. Även han förlorade i två raka set. Lleyton Hewitt från Australien var för svår. Bjösse förlorade med 5-7, 6-7 (2-7). I det första setet så tappade han sin serve vid 4-5 och de setet var borta. Han spelade upp sig i andra och gick fram till 5-2. Vid 5-3 hade Jonas två setbollar utan att lyckas knyta åt. Hewitt kom igen och fick fram ett tiebreak. Där bröt han svenskens serve både till 0-1, 1-4 och på andra matcbollen fram till 2-7. Trist för Jonas som gör sitt sista OS. Nu är det dubbeln kvar.

Bättre gick det för Thomas Johansson mot finnen Jarkko Nieminen. Thomas vann med 4-6, 6-4, 6-4 på dryga två timmar och 40 minuter. Han förlorade sitt första servegame och finnen kunde hålla undan och vinna setet.
I andra vände det. Vid 5-4 och serve för finnen passade Thomas på att bryta och setet var i hamn. I det avgörande setet gjorde han samma sak igen och därmed var matchen vunnen och andra omgången ett faktum.
Där väntar Mikhail Youzhny från Ryssland. Thomas har mött ryssen, som är trettondeseedad, fem gånger med tre vinster. Thomas vann senaste mötet, 2006 i St Petersburg. Thomas två andra vinster har kommit i två "döda" DC-matcher. Dels 2001 i Malmö och året efter i Moskva. När underlaget varit hard är det 1-1 i möten.

Senare under måndagen spelas det också två svenska dubblar.
Simon Aspelin/Thomas Johansson möter Hanley/Kerr från Australien. Där står det 2-2 sedan gårdagen.

Söderling/Björkman möter de sjätteseedade Nadal/Robredo från Spanien.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0