Simon & Thomas gjorde det

Tänk att Sverige är i OS-final i tennis. Thomas Johansson och Simon Aspelin har redan nu, dagen före finalen, gjort en idrottsbragd som ger eko över tennisvärlden. Den ädlaste valör vi sedan tidigare har i tennis är ett silver och det är från 1912(!) då Kempe/Setterwall förlorade sin final.

Thomas och Simon har spelat fyra matcher i OS och tappat ett enda set. I dag räddade de tre setbollar i första set, tappade från 3-1-ledning i andra set till förlust men kom igen. Hade break emot sig två gånger om i avgörande set, men kom igen. Hade först en matchboll vid ställningen 14-13 utan att få till det. Tappar sedan sin egen serve och bryter tillbaka. Passar på i farten att bryta en gång till och matchen är i hamn. En sadan svensk idrottsdag!
En medalj är säkrad och, kanske, blir det av den allra ädlaste valör.

I morgondagens final, som tredje match på Centercourten, runt klockan 15, väntar fjärdeseedade Roger Federer och Stanislas Wawrinka från Schweiz.
De vann sin semifinal över världsettorna bröderna Bryans från USA i två raka set. Det schweisiska paret spelar inte ofta dubbel, detta beror mest på att Federer sällan spelar. Wawrinka har en finalplats i Gstaad i år, då lirade han tillsammans med en annan schweizare Stephane Bohli.

Den Svenska DC-bloggen återkommer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0