Ännu ett silver till Sverige

Thomas Johansson och Simon Aspelin förlorade OS-finalen med 3-6, 4-6, 7-6 (7-4), 3-6 mot Federer och Wawrinka.
Det innebär att Sverige har fått ännu ett silver i Peking.

Det såg stelt och spänt ut hos svenskarna och dessutom långsamt i både kropp och tanke. Framför allt var det Aspelin som inte varr tillräckligt het och på på banan. Till det så spelade Federer på topp, han såg så laddad ut, han ville verkligen ta hem guldet till Schweiz. Det var världsettan som är den stora skillnaden mellan länderna.
Svenskarna spelade upp sig i andra, hade sina breakchanser men tog inte tillvara på dom. I det tredje så gick Federer/Wawrinka ner sig en aning och svenskarna spelade bättre och fick fler enkla poäng med sig. De visade sig att viljan var högre i tiebreaket som gav en vinst. I fjärde tappade åter igen Aspelin sin serve och det roliga var slut.

I det första setet och redan i det fjärde gamet och serve för Aspelin kom vi i underläge med 15-40. Schweizarna tog tillvara på det på bästa sätt och bröt fram till 1-3. Aspelin fick problem även i sitt nästa servegame, men kunde reda ut det. Efter det kunde dock Federer serva hem första set enkelt, 3-6.

I andra set hamnar åter Aspelin i svårigheter i sitt första servegame. Sverige kommer under med 0-40 och tre breakbollar. De räddar två men på den tredje får Simon en ramträff och breaket är ett faktum, 1-2. I nästa servegame för Wawrinka skaffar sig vi en breakboll vid 30-40. Då tar han fram de stora servarna och gör 1-3. 
När Federer servar får Sverige fram en breakboll. Vad gör då inte världsettan om inte ett serveess. Det leder sedan fram till 2-4. Wawrinka servar igen och kommer i underläge med 15-40 och två breakchanser för Sverige. Han och Federer gör det då fantastiskt bra och vänder på och vinner gamet, 3-5. Spelarna håller sina servar och även det andra setet är förlorat...

Tredje set inleds med att Sverige bryter självaste Federers serve fram till 2-0. I gamet efter så gör Aspelin tre dubbelfel och bjuder in motståndarna igen, 2-1. Nya breakchanser öppenbarar sig i Wawinkas serve, men den rätta turen infinner sig inte, 2 lika. Spelarna håller sina servar. Dock har Wawrinka en del prob och lem, men utan att Sverige kommer jättenära.
Setet går till tiebreak. Sverige minibryter Federer fram till 2-0. De bryter tillbaka till 2-2. Sverige får ännu ett bryt i Wawrinkas serve till 4-2. Simon/Thomas skaffar sig tre setbollar vid 6-3. Roger räddar en men på den andra avgör de efter en härlig duell vid nätet. Sverige är på gång, 1-2 i set.


Precis som i de övriga tre seten så börjar Aspelin setet genom att tappa sin serve, 1-3. Spelarna håller sin servar fram till det är dags för Federer vid 3-5. Två matchbollar vid 40-15 och tar den första. Guld till Schweiz!

Veckan i stort har varit mycket bra för Aspelin/Johansson. Den Svenska DC-bloggen ger ett stort grattis till de svenska hjältarna. Vilken insats!

Ikväll är det fest och sedan bär det av till USA för uppladdning inför US Open om dryga veckan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0