Dubbel vinst Thompa, dubbelförlust Bjösse och Robin

Efter vinst för Thomas Johansson i singelspelets första omgång mot Nieminen följde han upp det tillsammans med Simon Aspelin i dubbeln. De vann över Hanley/Kerr från Australien med 7-5 (9-7), 6-3. Efter att de stod 2-2 från gårdagen så följdes spelarna fram till tiebreak i första set. Där vann de med knappa 9-7. I andra set så följdes spelarna åt fram till 4-3 och serve för paret från Australien. Då bryter Aspelin/Johansson. De håller sedan sin serve och matchen är klar. I andra omgången väntar Ferrer/Almagro som är femteseedade.

Måndagen den 11 augusti 2008 vill nog Robin Söderling och Jonas Björkman glömma. Under dagspasset förlorade de båda i singelspelet, båda i raka set. På kvällen så gick det lika illa i dubbelturneringens första omgång. Sjätteseedade Nadal/Robredo från Spanien vann med två gånger 3-6.
I det första setet så tappade Jonas sin serve fram till 1-2. Spelarna följdes åt fram till 3-5 då det var dags för Robin att serva. Det ville sig inte sämre än att spanjoren får fram två setbollar vid 15-40. Svenskarna räddar en, men kan inte göra mer. I andra set har svenskarna inte mindre än fyra breakbollar i Nadals servegame, vid 1-1 och 3-3. Dock så tar de inte tillvara på en enda. Vid 3-4 och Jonas serve så hamnar svenskarna i underläge med 15-40. Åter igen räddar de en men sedan är det roliga slut. Robredo håller sedan serve lika enkelt som i hela matchen och OS är över för Jonas och Robin.

Detta var Jonas Björkmans sista framträdande i ett olympiskt spel. Ett tråkigt slut för en stor svensk spelare. För Robin dröjer det fyra år till det är dags för London och Wimbledon att stå som värd för nästa OS 2012.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0