Nära för USA

Efter första dagens singlar i finalen av Davis Cup så leder USA mot Ryssland med 2-0. I den första matchen så var Roddick den något starkare. Han manövrerade ut Tursunov med siffrorna 6-4, 6-4, 6-2. Ingen av spelarna spelade på topp men amerikanen var den något starkare.
Vid dagens andra singelmatch var det dags för Blake mot Youzhny. Amerikanen vann med siffrorna 6-3, 7-6 (7-4), 6-7 (3-7), 7-6 (7-3) på knappt 3,5 timme. Blake började med att bryta i det första gamet och höll sedan undan till setvinst. Ett öppnare andra set med ett break åt vardera hållet och en rad breakchanser. Setet gick till tiebreak där Blake tidigt skaffade sig ett övertag han förvaltade på bästa set.
I det tredje gick Youzhny genom ett break fram till 1-4, Blake kom igen, utjämnade till 5-5, spelarna följdes åt till ännu ett tiebreak. Där var ryssen något mer skicklig och vann med 3-7. Många trodde nog att matchen var avgjord när Blake bröt fram till 5-4 och egen serve. Men Youzhby vílle annat och bröt tillbaka. De blev åter igen ett tiebreak. Väl där minibröt ryssen och hade 0-2 och 2-3 innan Blake kunna vinna fem raka bollar och därmed matchen till USA.

Nu återstår att se vilka av ryssarna som får spela dagens dubbel. För USA så är valet givet, det är världens bästa dubbeltvillingpar, bröderna Bryan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0