Thompa räddade fem matchbollar och är i final

Thomas Johansson vann en gastkramande tresetare över toppseedade James Blake från USA med 3-6, 6-1, 7-6 (7-3). Blake började matchen mycket bra, Thomas var hela tiden steget efter. Ett tidigt break och inte förmågan i från svensken att ta tillvara på sina chanser gjorde att Blake kunde ta hem det första setet. I det andra setet tog Thompa över på ett imponerande sätt. Fastän inte förstaserven satt så gick han, genom två break, fram till en enkel setseger med 6-1. Det avgörande setet fortsatte i samma anda, Thomas gick fram till en 2-0-ledning. Det var breakbollar i stort sett i varje game i indelningen av det tredje setet. Blake vände på det igen, 2-3. Spelarna höll sedan sina servar till det tionde gamet. Thompa hade 30-0, tappar tre bollar mao Blake fick en matchboll. På den så gör Thomas ett ess och vinner sedan gamet, 5-5. Blake tar sitt servegame enkelt. Thomas förlorade sedan tre raka poäng, 0-40, och får emot sig tre matchbollar. Han räddar alla tre. Får ännu en emot sig, räddar även den. Avslutar med ett ess och det blir tiebreak. Väl där tar Thompa ett tidigt initiativ och spelade stor tennis. Gick fram till 4-0 efter två minibreak. Som senare blev till 5-1 och 6-3, tre matchbollar, varav han vann på den första. Segern är i hamn och det blev en repris av matchen i Göteborg för tre veckor sedan.

Thomas Johansson är i final igen. Senaste gången det hände var i St Petersburg för ett år sedan, där han också vann sin senaste titel året innan (2005). Vinst i Stockholm har det blivit två gånger 2000 och 2004.
I morgondagens final möter han kroaten Ivo Karlovic. Han är rankad som nummer 25. De har mötts tre gånger tidigare med en favör av 2-1 till kroaten. Senast var i New Heaven då Karlovic vann en tuff tresetare. Finalen startar imorgon klockan 14.30.

Före singelfinalen är det Jonas Björkman/Max Mirnyi mot fransmännen Clement/Llodra i dubbelfinal. Den börjar klockan 12.30.

Den Svenska Davis Cupbloggen är självklart på plats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0