Pim-Pim åter en vinnare

Joachim Pim-Pim Johansson gjorde idag storstilad comeback på ATP-touren efter nästan nio månaders frånvaro. Han verkade vara en aning nervös och ringrostis. Det hindrade om dock inte att vinna över Carlos Berlocq från Argentina med 7-6 (7-1), 6-2. Första set var en jämn historia. Båda spelarna hade två breakchanser utan att kunna avgöra. I tiebreaket som följde så tog Pim-Pim kommandot omgående och visade vem som bstämmer. I andra set så tog svensken fram ett ännu bättre spel och kunde ganska enkelt vinna.

Efter denna match så var det dags för kvällens sista drabbning, åttondelsfinalen mellan Filip Prpic och argentinaren Juan Monaco. Svensken kämpade emot länge och väl, fick fram ett break i första set, 4-3. Men efter det breaket så vann argentinaren tillbaka genom att bryta åter, 4-4. Höll sedan sin serve och bröt ännu en gång, setvinst 4-6.
I det andra så bröt Monaco fram till 1-3, svensken bröt tillbaka, 2-3, tappade igen, 2-4. Men Filip gav inte upp för det, han bröt åter tillbaka efter en del fina slagväxlingar fram till 4-5 och egen serve. I det tionde gamet slutade det inte bättre än att Prpic avslutade matchen med tre(!) dubbelfel och Stockholm Open var över för denna gång. Filips insats är ändå värd att beundra. Den Svenska DC-bloggen hoppas få se mer av denna hårt kämpande Helsingborgare.

Något överraskande förlorade idag Sveriges senaste vinnare på ATP-touren, Robert Lindqvist. Detta i par med Jarkko Nieminen. De föll i matchtiebreak mot Coetzee/Wassen med 6-3, 4-6, 5-10.

I österrikiska Wien gick också Simon Aspelin i par med Julian Knowle in i turneringen. De vann med 7-6 (7-3), 3-6, 10-6 (mtb) över hemmaspelarna Eschauer/Koubek i den första omgången.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0