Pim-Pim leverar som aldrig tidigare

Efter att ha varit borta från de stora matcherna på över två och ett halvt år gör nu Joachim Pim-Pim Johansson ett, bejublad och kortvarig comeback i och med att han spelar i If Stockholm Open, och som han spelar.
 
Det wildcard han fick till kvalet förvaltade han på bästa sätt, inte ett set gav han bort. I kväll inledde han huvudturneringen med att krossa 112-rankade Alejandro Falla från Colombia med 6-1, 6-3 på knappa 1 timma.
Efter att inte fått ordning på sin serve i sitt första servegame, kom han under med 15-40, två breakbollar. Väl där satta han det mesta och kunde styra spelet mest som han önskade. Falla fick 1-1 innan Pim-Pim drog iväg samtidigt som Falla gick ner sig totalt. Svensken vann åtta(!) raka game, fram till 2-0. Till det även breakboll till 3-0. Att det var colombianen som spelat 24 turneringar i år och samlat ihop 532 poäng på touren och svensken kom från lätt träning, utan turnering och 0 poäng sedan 2011 kunde vi inte se.
Efter det tredje gamet i andra set så följdes spelarna fram till 5-3 och serve för Falla. Pim-Pim ökar tempot igen och skaffar sig 15-40 och därmed två matchbollar. Falla räddar den första. På den andra lägger Falla en stoppboll som Johansson springer upp och lägger retligt enkelt undan med en backhandkross.
 
Det är overkligt att se Herr Johansson spela tennis igen. Tänk, mannen har inte spelat sedan våren 2011. I nästa drabbning, omgång två, väntar kanadensaren Milos Raonic - seedad tvåa, rankad elva just nu. Den spelas på torsdag.
 
Den andra svensk, som gick genom kvalet utan setförlust, Milos Sekulic, hade det inte lika roligt i dag. Hann föll klart mot tysken Jan-Lennard Struff med 3-6, 0-6 på 52 minuter. Vid 2-3 blev svensken bruten med en rak backhandretur, efter det var det roliga slut. Han vann bara ett mer game.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0